Турнир првенства Србије у одбојци на песку Vip Beach Mastrers биће одржан на Златибору од петка до недеље (11. 8. – 13. 8) на пешчаним теренима поред хотела Олимп.

У петак ће бити квалифкације за осам места у главном жребу и четвртфинала која се играју у суботу, док су за недељу заказане финалне борбе за жене и мушкарце.

Турнири првенства Србије овог лета су одиграни у Лозници, Великом Градишту, Бачу, Зрењанину, Новом Саду и Сомбору.

На досадашњих шест турнира у мушкој конкуренцији надмоћан је био пар Лазар КоларићЂорђе Клашнић са пет победа, а један турнир освојио је тандем Саша СурлићИван Лозић. У женској конкуренцији међу фаворитима за највиши пласман су парови Милена МатићМарија Милошевић, Горана МрђанАлександра Алексић и Наташа СавовићКатарина Раичевић.

Караван јубиларног 10. првенства Србије у бич – волеју завршава се на Златибору, а финални турнир биће одржан у Београду на Ади Циганлији од 26. до 29. августа.

Организатори турнира на Златибору су Одбојкашки савез Србије, Спортски савез општине Чајетина и Спортски центар Чајетина. Генерални спонзори турнира Вип и Хуавеи најавили су занимљив програм и поклоне за публику.