Већ традиционално 28. јуна, на Видовдан, ђаци у Србији добијају ђачке књижице и награде најбољима. Ове године све је мало другачије, без сувишног окупљања и свечаност. У школи у Кривој Реци само две учитељице, ђаци и по који родитељ, али довољно лепо и свечано да се обележи крај чудне школске године.

У издвојеном одељењу ОШ“Миливоје Боровић“ у Кривој Реци данас је двадесет ученика примило ђачке књижице, а најбољи су добили  књиге за свој труд. Више ван учионице него у њој, ђаци су наставу због ванредног стања пратили као њихови другари у целој Србији: виртуелно и уз подршку својих учитељица преко вибера.  Учитељица Љиљана Андрић која је ове године предавала мешовитом одељењу  други и четврти разред, каже да су лавовски део на себе преузели родитељи, посебно маме.

„Функционисало је одлично, у смислу да су сарађивали, углавном редовно радили своје домаће задатке. Оно што желим да похвалим је изузетна спремност на сарадњу свих родитеља. Деца… мање- више, вероватно им се није свидео овај начин наставе јер је нису доживели као школу, али су ту биле маме које су их мало притезале. Сад, колико је знање функционално , о том- по том, здравље је ипак најбитније. Наставићемо од септембра, а надам се да ће колеге у старијим разредима имати разумевања за децу која долазе.“ 

Првом и трећем разреду предавала је учитељица Мирослава Јанковић. И она је, предајући  књижице, пожелела деци леп одмор, успут сваког од њих похваливши за показано знање, или дајући одређене смернице тамо где је било потребно, све у жељи  да би  убудуће постизала боље резултате.  И једна и друга изразиле су наду да се оваква година неће више поновити.

Најбољи ученици су награђени и књигама из Фондације „Вања Златић“ а дарове је уручио директор Фондације, Милисав Златић.

Мирјана Ранковић Луковић