За предстојеће празнике, интересовање за Златибор као место одмора и боравка је изузетно велико, показују резервације и најаве. Попуњеност капацитета ће бити скоро 100%. Хотелијери су већ изашли са својим  понудама, а ТО Златибор се постарала да  има занимљив програм у празничном периоду.

ТО Златибор је под покровитељством општине Чајетина припремила богат програм током првомајских празника постаравши се да обезбеди популарне извођаче забавне и народне музике који ће концерте одржати у спортској хали на Златибору.

„У питању су концерти који се одржавају 2., 3. и 4. маја. Лесингтон бенд, Ана Бекута и Саша Матић ће бити извођачи  који ће имати концерте у спортској хали на Златибору. Поред тога, ми смо се додатно трудили да уредимо све локалитете у околикни самог Златибора и нема сумње да ће сви радити пуним капацитетом за празнике, па туристи који дођу могу заиста да уживају у овом одмору „, каже Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Туристичке агенције на Златибору као и обично у свом програму имају обиласке свих атрактивних локалитета на овој планини. Оно што је занимљиво јесте и најава већег броја кампера који ће у наредном периоду стизати на Златибор.

„Камп на Златибору је почео да ради већ од 1. априла. Ми смо додатно средили мобилијар који је оштећен током зимске сезоне услед снега, тако да камп може неометано да ради. Ове године имамо најављене и групе са којима смо уговорили посете током сајамских наступа које смо имали од почетка године, а у питању су сајам у Штутгарту и презентација у Аустрији. Уговорене су групе из Холандије и Немачке, па ће судећи према најавама бити боља посета самог  кампа него прошле године. Уговорене камп туре већ крећу од краја априла,  у мају и јуну.“ 

ТО користи ово време да што више и боље испромовишу саму дестинацију Златибор, нове објекте и новоуређене локалитете. Претходног викенда су на Златибору боравили представници агенција, као и новинари из Мађарске, тако да се у предстојећој летњој сезони очекују туристи и са ових простора. Ово је такође и период када се довршавају   сајамски наступи, а први наредни је у Бања Луци.

Мирјана Ранковић Луковић