Већ традиционално, као и двадесетак година уназад, фудбалери Зете из Голубоваца део летњих припрема спроводе на Златибору. Црногорски тим већ седам дана тренира на теренима Швајцарије, одиграо је две контролне утакмице (1-0 против Напретка и 0-0 са ужичким Јединством ) и како из клуба истичу, “на Златибору се осећају као код своје куће”.

„Овде имамо све услове за рад, веома смо задовољни смештајем, исхраном, тереном, тако да, што се тог дела тиче, све је на високом нивоу. Припреме углавном протичу према плану и ја сам веома задовољан оним што смо досад урадили. Обе утакмице које смо одиграли показују да смо на добром путу, играчи препознају шта ја од њих очекујем. Осим ситнијих повреда, неких озбиљнијих проблема у том сегменту немамо“, истиче шеф стручног штаба Зете, Раде Вешовић.

Клуб се у претходном периоду појачао са неколико играча (Данијел Петковић, Блажо Рајовић, Бранко Јовановић, Бојан Копитовић), уз двојицу повратника (Горан Бурзановић, Петар Орландић).

„Појачали смо позиције на којима смо били дефицитарни. Веома сам задовољан како смо одрадили прелазни рок, мислим да имамо доста шири избор играча и да смо направили једну добру екипу, која ће уз овај рад максимално спремна ући у првенство. Нећемо више доводити нових играча, осим уколико се не појави неки интересантан играч који би задовољио наше критеријуме“.

У претходном издању фудбалског првенства, први шампион Црне Горе заузео је тек 8. место, борећи се до последњег кола за опстанак у лиги. И поред нешто слабије сезоне, медији у Црној Гори Зету сврставају међу главне фаворите за освајање титуле у предстојећем првенству.

„Зета претходних година није имала неке високе амбиције, тако да се то одражавало и на учинак играча на терену. Доста играча је одлазило из Зете у иностранство, рецимо, у претходном зимском прелазном року отишли су Петар Орландић (Хапоел Тел Авив) и Александар Бољевић (ПСВ Ајндховен), а они су били носиоци екипе, тако да је то био ненадокнадив губитак. Ситуација је сад другачија, управа клуба је агилна, сама чињеница да смо довели велики број играча говори да су наше амбиције високе, упустићемо се у борбу за сам врх и ако се укае шанса, за шампионску титулу“, закључио је Вешовић.

Иначе, управа клуба недавно је донела одлуку да у употребу врати стари грб ФК Зета, са којим је клуб из Голубоваца освојио титулу 2007. године, поставши први шампион самосталне Црне Горе.