Директорка Основне школе „Димитрије Туцовић“ Чајетина задовољна је како је протекло прво полугодиште, с обзиром да се због комплетне реконструкције школског објекта радило у отежаним условима. То, како каже, није утицало на ученике да не постигну добре резултате и да не испуне своје школске обавезе.

Ученици Основне школе „Димитрије Туцовић“ данас су узели своје ђачке књижице,  а у наредним данима ће уживати у зимском распусту. Распуст је само за ученике, а запослени ће радити све време јер их чека још доста посла, каже директорка школе Милка Васиљевић, подсећајући да су радови на реконструкцији школског објекта у завршној фази.

„Мајстори улазе у неку финалну фазу, тако да нас очекује чишћење просторија, уношење намештаја итд. Једино ће фискултурна сала остати незавршена зато што се чека сушење подлоге, јер морају да се створе услови да се би се паркет поставио. Искрено се надам да ћемо у друго полугодиште кренути пуним капацитетом, односно са оспособљеним свим просторијама за рад, осим фискултурне сале“, додаје Васиљевићка.

Припремна настава за полагање завршног испита, са којом се кренуло почетком школске године, током другог полугодишта биће интензивирана, јер досадашња посећеност није била на задовољавајућем нивоу.

„Углавном долазе добри ученици, а њима то и није толико потребно јер могу самостално да раде. Наш проблем је што слабији ученици, они који изостају у учењу углавном избегавају ову припремну наставу. Ја овом приликом позивам родитеље да исконтролишу своју децу и да сарађују са предметним наставницима и разредним старешинама, да провере да ли њихова деца похађају часове припремне наставе“.

Пробни завршни испит заказан је за 12. и 13. април, а директорка Школе родитељима и ученицима поручује да не узимају приватне часове, јер је припремна настава која се организује у школи сасвим довољна.

Драгана Росић