У недељу, 20.септембра, завршила се летња сезона у планинском центру Торник.

И ове сезоне, љубитељи планине имали су прилику да и током летњих месеци остану у форми и да уживају у бројним активностима, попуст вожње бицикала по уређеним стазама Рибница, Бели камен, Превија ,Видиковац , вожње на бобу на шинама или панорамском вожњом жичаром, авантура парком , зип лине-ом као и другим спортско-забавним садржајима.

Ски центар „Торник“ је највеће скијалиште на Златибору. Удаљен је од туристичког центра Златибора 9 километара. Налази се на надморској висини од 1.110 – 1.490 метара. На овом скијалишту има пет стазе (Чигота, Торник, Рибница, Змајевац и Станкова раван ) укупне дужине око 10 километара.

Капацитет скијалишта је око 5.400 скијаша на сат. Ски центар Торник опремљен је са најмодернијом шестоседном жичаром, са 107 седишта, брзине пет метара у секунди и дуга је 1.850 метара. Полазна станица је на надморској висини од 1.110 м и пење се на 1490 м (највиши врх Торника 1.496 м). Капацитет шестоседне жичаре је око 3.000 скијаша на сат, а на Торнику постоје још два ски лифта типа сидро, укупног капацитета 2.400 скијаша на сат. За најмлађе и почетнике инсталирана је и покретна трака дужине 150 метара.