Након успешне летње туристичке сезоне на Златибору и ауто камп на овој дестинацији може се похвалити одличним резултатима. Поред пет камперских група их Холандије у којој се овај ауто камп промовише преко постојећих камп асоцијација, удружења, сајтова, камп Златибор постао је привлачан и за британско тржиште. Ове сезоне забележена је посета групе кампера али и индивидуалних гостију из Велике Британије.

Такође на немачком тржишту бележимо раст и у смислу доласка нових посетилаца кампа, али и у смислуповратка старих гостију. Посебно се истиче чињеница да смо као организација која пружа услуге за боравак кампера на туристичкој дестинацији Златибор истакнути у Финским дневним листовима са позитивним критикама стручне јавности. Чињеница која охрабрује је и то да поред великог броја организованих група, у кампу на Златибору борави све већи број индивидуалних кампера. Камп Златибор изузетно је поносан на чињеницу да је већ пар година уназад место организовања ауто скупа Волксваген буба, познатијем под именом „Бубијада“ која се ове године одржавала од 19. до 22. јула. Том приликом су се састали власници Волксваген буба из свих крајева Србије али и из региона, док су посетиоци имали могућност да виде неке од најлепших примерака овог аутомобила. Из године у годину број кампера на Златибору све више расте. Одлични услови и квалитет који оправдава максималне три звездице кампа разлог су да се гости увек изнова враћају на Златибор.

Активности Туристичке организације Златибор усмерени на пропаганду и нове садржаје условили су долазак великог броја кампера и са нових тржишта, па се камп Златибор на првом месту може похвалити изразитом конкурентском предности у односу на остале видове овог смештаја у Србији. Задовољни овогодишњим резултатом пословања, ауто камп већ почиње са припремама за следећу годину. Нови и још бољи услови у кампу, промоције на традиционалним али и новим тржиштима кроз маркетиншке активности туристичке организације Златибор, наступи на највећим сајмовима широм Европе су активности које ће бити предузете у наредном периоду како би резултати били што бољи а посетиоци што задовољнији боравком у кампу и на Златибору.

Извор: ТО Златибор