Три године тренер Милан Чанчаревић успешно води ФК „Златибор“ кроз многа искушења и тешкоће које уобичајено прате већину спортских клубова у Србији. На прагу српске лиге, једино што може рећи јесте да је захвалан на подршци коју је имао у самим играчима који су схватили вредност тимског рада и слоге, као и стручном штабу и локалној самоуправи. Свој тријумф ће прославити достојно у суботу, на последњој утакмици ове сезоне, када ће играти против „Радничког“ из Ваљева и надају се, зарад сопственог задовољства, победити и у њој.

На питање: Шта је предуслов оваквом успеху и надмоћи који је својим резултатима ФК „Златибор“ почео остваривати још од прве половине сезоне, тренер Милан Чанчаревић каже да је то пре свега једна стабилност и позитивна енергија коју је тражио од својих играча , као лична и спортска култура.

„А све ово није гаранција успеха“, каже Чанчаревић. „Уз све то мораш да имаш добре играче, добру пратњу, добро сређен клуб и финансијски и организационо, и снаге још мало, мало више да би дошли до овог стварно квалитетног резултата.“
Фудбал не даје много могућности за одмор и паузе па се, након утакмице која ће се у суботу на Швајцарији одиграти против ваљевског врсног тима „Радничког“, уследити предах од петнаестак дана, а онда се креће у размишљање о новим стратегијама, појачањима, војевању до победа. Јер, виши ранг са собом доноси и неке разлике на које се мора изнова навикавати, као што су квалитет игре, суђење, терени… О даљој тактици у новој сезони размишља овако:

trener1

„Ја увек размишљам о томе: шта је то што није скупо, а добро је? Ја не рачунам играче из Нове Вароши, из Ужица, да су са стране. То су наша деца, тако да ћемо се базирати на околину. Сигурно да нам одређени квалитет појединаца, један или два квалитетна играча, шпиц или средина терена, фали али видећемо какве ће нам бити могућности. То ћемо видети уз договор са господином Вељком Радуловићем, чије су огромне заслуге за све што смо постигли. Што се мене лично тиче, осврнућу се на млађе играче који су жељни афирмације.“

Чанчаревић је искористио прилику да позове све љубитеље фудбала и навијаче златиборског клуба да их у суботу бодре на утакмици коју ће свакако играти без тензије јер је пласман већ постигнут, али би, зарад потврде, још једна победа била круна томе. Након утакмице уследиће мало славље када ће нашем тиму бити уручен победнички пехар за освојено 1. место у Зони „Дрина“.

Мирјана Ранковић Луковић, www.zlatiborpress.rs