Канцеларија за јавна улагања Општини Чајетина одобрила је новчана средства у износу од око 50 милиона динара, која ће по спремљеном пројекту бити утрошенa за адаптацију зграде основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини. Тендер ће бити расписан ових дана па је извесно да ће радови почети одмах по завршетку наставне године.

Матична школа у Чајетини је прилично стар објекат који захтева потпуну реконструкцију, па је из тог разлога Општина Чајетина конкурисала код Канцеларије за јавна улагања. Новчана средства су одобрена, пројекат је урађен, па ће се са радовима кренути у скорије време.

„Тренутно се ради на расписивању тендера. Ја се надам да ћемо у радове кренути по завршетку школске године. Пројектом је предвиђено да се ради санација крова, да се уради изолација и замени столарија. Предвиђени су унутрашњи радови: санација подова, глетовање здова, кречење, замена инсталација, развођење хидрантске мрежа, све по најновијим важећим прописима“, истиче директорка Школе Милка Васиљевић.

У плану је санација школске кухиње, монтажног објекта који је такође у лошем стању. Средства за реализацију овог пројекта који је у фази израде, а чија реализација се планирана за наредну годину, издвојиће Општина Чајетина.

„Санација кухиње је предвиђена за следећу школску годину. У приземљу овог објекта биће уређен простор за Дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Зрачак“, док ће на спрату бити урађена савремена кухиња која ће испуњавати прописе Хасап система“, додаје Васиљевићка.

ОШ „Димитрије Туцовић“ има два издвојена одељења, у Јабланици и на Златибору. Ови школски објекти су у солидном стању. Грући проблем, по речима директорке Школе, представља фискултурна сала на Златибору у коју је много уложено а још увек није пуштена у функцију. Нада се да ће овај објекат ускоро у потпуности бити завршен.

Драгана Росић