Основна школа „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и ове године ће одржати традиционалну манифестацију Еко вашар као пројектни дан Еко школе.

Ученици и наставници основних школа са подручја општине Чајетина су вредно  радили током целе школске године, и са пуно љубави и пажње припремали производе за продају. За израду су коришћени рециклажни материјали,  чиме ће показати да отпад не мора увек бити смеће.

 „У петак, 14.јуна, у 11 часова,  у парку у Чајетини, окупиће се ученици са својим учитељима и наставницима из неколико основних школа са територије Општине Чајетина.Очекујемо да ће и грађанство доћи да подржи рад наших ученика и запослених а све у циљу промовисања одрживог развоја очувања ресурса природне средине и на неки начин, да будемо хумани, да се покаже да заједничким учешћем можемо помоћи онога коме треба јер сав новац иде у праве руке,“ каже  координаторка Еко школе Зорица Милосављевић.

Организатори и учесници Еко вашара се надају да ће грађани доћи да их подрже, како би продаја била успешна а новац отишао у руке онима којима је неопходан.

Данка Миловановић