У МЗ Љубиш ове године биће асфалтирана три путна правца – за Катушницу, Терзиће и Чубраке. Настављају се радови на изградњи водоводног крака за Смиљаниће, где ће воду добити око 30 домаћинстава. У току су и радови  на постављању новог звоника на цркви, а биће урађен и комплетан нови ентеријер. У последњих неколико година, у ово село за многе радове уложено је око 24 милиона динара, од чега 15 милиона за путну инфраструктуру.

У последњих неколико година, у Љубишу се доста тога урадило по питању путне инфраструктуре. Асфалтирано је више од 10 километара путева, док је преко 20 километара макадамских поправљено и насуто. Урађене су две капале – у Горњем Љубишу и у Обрадовићима, у чијој изградњи су финансијски учествовали мештани. Асфалитано је школско игралиште и урађен мост који води до њега, као и нови мост за Жуниће, чија је изградња коштала око 3 милиона динара. Комплетно је реновирана и зграда месне заједнице, за шта је издвојено око 1,5 милиона.

milina (Medium)

„У плану за ову годину је асфалтирање три путна правца, а то су пут за Катушницу, у дужини од око 1.100 метара, који је од регионалног значаја јер повезује Љубиш са Сирогојном и Гостиљем, затим пут за Трзиће, у дужини од два и пут за Чубраке, дужине један километар“, каже Милина Весовић, председник МЗ Љубиш.

У овој години биће настављени радови на изградњи водоводног крака за Смиљаниће, где ће око 30 домаћинстава добити воду. Радове у вредности од око 4 милиона динара, изводи ЈКП „Водовод Златибор“. Остаје и да се обнови капела на Смиљанском брду и да се огради гробље у Чубрацима. У току су радови на обнови цркве у Љубишу, где ће бити постављен нови звоник, а биће урађен и комплетан ентеријер.

За све поменуте радове у Љубишу, до сада је уложено око 24 милиона динара, од чега за путеве 15 милиона.

Нада Џелебџић, zlatiborpress.rs