У Чајетини је одржан „Отворени рели дан“, манифестација посвећена промоцији ауто мото спорта, која је представљала веома добру прилику учесницима да испробају своја возила за предстојећа такмичења.

Десетак посада из овог дела Србије тестирало је своје аутомобиле на потезу од дворане Спортског центра Чајетина до засеока Јевремовићи, а изузев мањег инцидента једног возила, које је оштетило браник, све је протекло без већих потешкоћа.

Дошли смо с намером да испробамо нови аутомобил, нови Рено Клио, да се мало упознамо с њим… Има ту још много да се ради. С обзиром да практично немамо где ни да тестирамо ауто, оваква приредба је свакако нешто добро. Имаћемо и тест на Берановцу крајем маја, пред сам почетак такмичења на кружним тркама – каже Миодраг Миљковић из краљевачког КВ рејсинг тима.

Међу возачима нашла се и припадница лепшег пола, Зорана Беба Илић.

Припреме за учешће на овом тесту су биле напорне, али све је то саставни део свега овога и лако се подноси када се седне за волан, тада нема више умора. Овакво тестирање је веома значајно, можда и једина прилика за проверу аутомобила. Ово ми је прошлогодишњи ауто, али смо имали неких дорада, тако да је можда исправније да кажем да ми је ово стари-нови ауто. 

Такмичење је организовао Ауто мото клуб „Мачкат рејсинг“, уз подршку Спортског савеза Чајетине.

Ова манифестација организована је са циљем да мало пробудимо друштвени живот у Чајетини, у којем је дошло до мањег застоја, услед чињенице да нема већих дешавања због радова на хали. Први рели дан у Чајетини окупио је велики број љубитеља овог спорта не само из Чајетине, већ и и из Ужица, Ваљева, Бајине Баште… Стаза је доста тешка, било је кише претходних дана, али су возачи искусни, навикнути на сличне услове. Стаза је свакако сама по себи занимљива, с обзиром да је у питању тест вожња – изјавио је Немања Кутлешић, представник Спортског савеза Чајетине.