Туристичка конференција Западна Србија одржаће се у хотелу Мона на Златибору од 5. до 6. децембра 2017. године.

Како је крај године време годишњих сумирања резултата и доношења нових планова и одлука, Западној Србији je као једној од најпросперитетнијих туристичких дестинација Србије неопходно окупљање туристичке струке како би заједно прошли кроз остварене резултате и дискутовали о новим плановима и идејама, а са циљем да конференција постане традиција која ће их још боље повезивати сваке године.

Првог дана конференције (5.12.2017. 12-14:30) биће организована панел дискусија на тему: Проблем нерегистрованог туристичког промета у Србији, наплата боравишне таксе, законска регулатива у туризму на којој ће учествовати представници Министарства трговине туризма и телекомуникација, туристичке инспекције, туристичких организација, туристичких агенција, удружења из области туризма и др.

Другог дана (6.12.2017. 10-16х) биће обрађено неколико тема које су подељене у два блока: први се односи на маркетинг у туризму и пословање рецептивних туристичких агенција и туроператора, док ће у другом делу конференције бити представљени примери добре праксе у туристичкој регији Западна Србија.

Извор:
Туристичка организација регије Западна Србија