Чланови планинарског друштва „Александар Џавовић“ минулог викенда учествовали су на три акције у пределима западне Србије.

У петак су се два члана овог друштва из Чајетине попела на врх Каблар (889м) захтевном и клизавом стазом. У недељу је планинарски клуб „Ера“ из Ужица организовао  планинарски успон на пет златиборских врхова у ком је поред 22 њихова члана учествовало и шест планинара из ПД „Александар Џавовић“. На овом походу попели су се на врхове Бојиште (1070м), Комић (1064м), Чумски врх (1090м), Реџевина (1028м) и Мишовића брдо (1046м). Ова кружна стаза дуга је 16 километара, а тројица чланова ПД „Александар Џавовић“ том приликом савладали су и тежу руту дужине 35 км преко Чепова, Зауглина до врха Чиготе, и венцом врхова Јеље, Коњодер  и Чукер се вратили на почетак акције на Рудинама.

У недељу је друга група од пет чланова из ПД „Александар Џавовић“ ишла на заједничку акцију на Златар са ПК „Љесковац“ из Прибоја. Укупно 25 чланова похода прешло је 25 км кружном рутом од Браношевца (1050м), преко Тикве (1343м), Каменице до Рољевића.