Представници ТО Златибор у оквиру студијске туре ТО регије Западна Србија настављају промотивне активности у иностранству.

У сали српске заједнице у Вићенци одржана је презентација туристичке понуде регије Западна Србија локалном становништву и медијима, а истој је присуствовао и градоначелник Аризагнана (провинција Вићенце) Ђовани Ловато.

Током презентације посетиоци су могли дознати доста тога о појединостима и атракцијама регије, док су по завршетку званичног дела презентације имали прилику и осетити чари гастрономске понуде Западне Србије и Златибора. Уз чашицу ракије и залогаје пршуте и сира и кроз дружење са члановима делегације још боље се упознати са карактеристикама регије и свим њеним дестинацијама.

ТО регије Западна Србија завршила је успешно студијско путовање промоцијом у Трсту. Приликом самог доласка у град, делегацију је примила генерални конзул Србије у Трсту Ивана Стојиљковић у просторијама конзулата, где је у разговору са представницима Регије истакла велику захвалност на доласку и наду за још бољу сарадњу у будућности.

Након тога одржана је презентација туристичке понуде Регије у просторијама српског удружења у оквиру цркве Светог Спиридона уз благослов протојереја Рашка Радовића. Промоцији и презентацији присуствовао је велики број локалног становништва и медија, а догађај су поред нашег конзула у Трсту увеличали и конзули Хрватске и Грчке. Потом су гости имали прилику да пробају гастрономску понуду златиборског краја и у неформалном разговору сазнају додатне информације.

Велику помоћ у организацији овог догађаја представници ТО регије Западна Србија имали су од удружења Срба у Трсту “Вук Караџић“ са којим је потврђена одлична сарадња и договорени су слични догађаји у будућности.