Сваког 15. фебруара  у свету се обележава Дан деце оболеле од рака, а Национално удружење родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, традиционално ће организовати хуманитарне скупове на трговима, главним улицама и шеталиштима више од 30 градова широм Србије.

НУРДОР се, заједно са свим пријатељима, родитељима, волонтерима и јавним личностима, већ пуних 15 година бори за већу видљивост питања малигних обољења код деце и проблема са којима се ове породице сусрећу, као и постизање већег сензибилитета друштвене заједнице. Кроз кампању подстичемо како појединце, тако и компаније на активно узимање учешћа у пројектима којима заједнички олакшавамо храбрим малишанима и њиховим родитељима процес лечења. Ова кампања резултирала је прошле године отварањем новог крила Клинике за дечје интерне болести у Нишу, хемато-онколошког одељења у које су грађани Србије кроз донације уложили више од 100 милиона динара.

Ове године боримо се заједно за нову Родитељску кућу у Београду, као највећем дијагностичком и терапијском центру педијатријске онкологије у Србији, са истовремено највећим бројем деце која долазе на лечење. С обзиром да су често у питању породице из мањих средина, које нису у могућности да у Београду обезбеде смештај, неопходно је омогућити простор у ком они могу да бораве за време лечења. Нажалост, сведоци смо све већег броја деце којима је ова подршка потребна, а наши тренутни капацитети нису довољни.

Ове године НУРДОР обележава 15 година постојања и за ово време кроз наше удружење прошло је више од 1500 породица којима је пружена подршка у лечењу и након њега, више од 1.000 потпуно бесплатних рехабилитација организовано је за децу која су победила болест, изграђено је пет родитељских кућа и једна потпуно нова болница, а преко 1000, посебно едукованих волонтера поклонило је више од 100.000 сати волонтерског рада у пружању подршке кроз разне активности за унапређење услова лечења и бриге о деци оболелој од малигних болести.

Овим путем позивамо све  да се прикључе кампањи ’И ја се борим’ и донирају средства путем слања СМС поруке на број 1150 (свака порука износи 100 динара). 

Такође, грађани Ужица и других околних општина који су у могућности да се акцији прикључе могу доћи 15. фебруара у 12 часова на Трг Партизана  УЖИЦЕ. Јер, “ заједно можемо све“!

15.Februar,Trg Partizana 12h UZICE❤️🎗Svetski dan dece obolele od rakaJer zajedno mozemo sve. Vidimo se🤗#nurdor #svetskidandeceoboleleodraka #uzice #12h

Publicerat av Nurdor Uzice Tisdag 12 februari 2019