Прослављене рукометашице Светлана Китић и Љубинка Јанковић биле су гошће Златибора и Чиготе у оквиру програма „Олимпијско срце“.

Званично најбоља рукометашица света свих времена Светлана Китић и имала је дугу и успешну спортску каријеру. Једна од најпознатијих спортисткиња Србије одиграла је 202 утакмице за репрезентацију, освојивши сребро на Олимпијским играма у Москви, бронзу на Светском првенству у Мађарској 1982, и злато на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1984. Клупска првакиња Европе у дресу београдског Радничког каже да 20 година није била на Златибору.

„Овде је божанствено, ја сам овде поново пронашла себе, пронашла неки мир. Уживам у заиста предивном амбијенту. Особље, односно људи, чине да се Љубинка и ја осећамо предивно. Људи на Златибору су толико љубазни и добронамерни, да просто плене. Спа центар је одличан, храна је одлична. Ово не говорим због рекламирања, заиста је све прелепо и надам се да ће све олимпијске колеге и колегинице који буду долазиле уживати као и ми,“

каже Светлнаа Китић са којом је до олимпијског злата 1984. године стигла је и Љубинка Јанковић, која је била део успешне ере женског рукомета у Југославији, на шта Олимпијски комитет није заборавио.

„Као да смо се задржале на неком тренутку, не мислим у осећајима јер смо напредовали у неком смирењу, задовољне својим животма. Али, нашле смо се и наставиле ту неку причу као да се нисмо ни растајале. И кад смо се виђљле, то је било на кратко, сад смо баш имале времена да попричамо, и о својим ставовима у овим неким поодмаклим годинама после бављења спортом и завршетка каријере. Мислим да смо нашле неке своје путеве, јесу различити потпуно, али видим да је она задовољна на свом, а ја сам презадовољна на свом путу,“

каже Љубинка Јанковић. У оквиру пројекта Олимпијско срце на Златибору је боравило више од 15 истакнутих спортиста старијих од 65 година, а више од половине су биле рукометашице. Признање за своје успехе кроз опоравак у Чиготи поред Светлане Китић и Љубинке Јанковић добиле су и Ана Гојнић, Радмила Марковић, Мира Јасић, Лепосава Нинковић-Спасић, Милица Ђорђевић, Марица Дреновац, Миленка Сладић и Јадранка Вељковић.