Основна школа „Димитрије Туцовић“ Чајетина обележила је свој дан пригодном свечаношћу која је организована у чајетинском Дому културе. Носиоци програма били су ученици који су овом приликом представили своје успехе из различитих области, на понос ове образовне установе, родитеља, али и њих самих.

Иза целокупног програма, који је поводом обележавање Дана школе, осмишљен нешто другачије него претходних година, стоји тим за културне активности Школе. Његови чланови су се максимално потрудили да публици приреде посебан ужитак, кроз представљање ученика чији успеси су вредни пажње.

„Пробали смо да будемо мало другачији, зато што се сваке године очекује нешто ново за дан школе. Деца су глумила водитеље, а циљ је био да се представе талентована деца наше школе. Били су заступљени и спортисти (зимске спортове, пливање, стреличарство, борилачке вештине…). Причали смо о уметности, па смо имали и једну плесну тачку. Бавили смо се нашом талентованом децом која су јако паметна и успешна“, каже наставница српског језика  Ксенија Бојовић.

Разлога за задовољство има и директорка Школе Милка Васиљевић. Каже да је протекла година за ову установу била посебна, али и тешка, јер ју је обележила потпуна реконструкција школског објекта.

„Школа је реконструисана током школске године а ми нисмо прекидали са радом. Било је јако тешко, али изборили смо се. Овом приликом се захваљујем деци и драгим колегама на стрпљењу, али и родитељима који су показали максимално разумевање за све то што ми радимо. Наравно, сада смо добили нови објекат, ново савремено рухо. Сви смо задовољни јер сада имамо јако лепе услове за рад“, каже директорка ОШ „Димитрије Туцовић“.

Васиљевићка додаје да су насупрот отежаним условима рада ученици постизали завидне резултате на различитим врстама и нивоима такмичења.

„Посебно ми је драго што су учествовали на разним конкурсима, такмичењима и смотрама које су ван министарства, што није обавезно. Ученици су креативни, вредни и радни. Било је ту и пар међународних такмичења, што ме посебно радује. Да не помињем и републичка такмичења на којима су учествовали наши ученици и на достојанствен начин презентовали рад наше школе. Имамо и доста ученика који се активно баве спортом, имају запажене резултате и обећавају да ће бити познати спортисти“.

Као што и доликује, прослава 132. рођендана употпуњена је гашењем свећица на рођенданској торти, а свечаност је завршена наступом чланова Културно уметничког друштва Златибор.

Драгана Росић