Гуча је у потпуности спремна за 58. драгачевски Сабор трубача, казао је за Глас западне Србије председник Саборског одбора

Слободан Јоловић. Подизањем саборске заставе, сутра у 11 сати, домаћин овогодишњег Сабора министар Ненад Поповић ће и званично отворити Сабор а у наредних неколико дана очекује се велики број домаћих и гостију из иностранства.

“Оно што бих посебно истакао јесте да смо Сабор вратили традицији, труби и трубачима и да неће бити концерата естрадних звезда. Нашим гостима бих посебно препоручио концерт Дејана Петровића и Биг бенда са почетком у 21 сат на Главној позорници, затим у 23 сата Поноћни концерт на којем ће учествовати свих 20 овогодишњих финалиста који ће се одржати у петак 10. августа. У суботу 11. августа је традиционално такмичењесениорских оркестара, а у недељу су концерти победника овогодишњег Сабора и мајстора трубе Саше Крстића, Екрема Мамутовића и Дејана Лазаревића. Наравно ову манифестацију прате и традиционални програмски садржаји као што је народни вишебој, дефиле свих учесника у програму, имнпровизација старе драгачевске свадбе…”, истакао је Јоловић за Глас западне Србије.

Према Јоловићевим речима протокол првог потпредседника Владе Ивице Дачића данас је потврдио да на овогодишњи Сабор стиже и портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова.

“Њој ће у петак увече пред почетак концерта Дејана Петровића бити уручена титула почасног грађанина Гуче, а очекује се и њено обраћање присутним саборашима”, најавио је Јоловић. Он истиче да уважена гошћа није имала никакве посебне захтеве, већ напротив као и већина високих званица које су прошле кроз Гучу претходних година, жели да јој се не придаје велика пажња и да буде третирана као и сви остали гости.

Јоловић у шали поручује свим политичарима и другим јавним личностима да ако желе да их народ види свакако дођу у Гучу на Сабор.

Сви гости су добродошли, у Гучи нема подела

У Гучу, каже Јоловић, долазе припадници свих националности и вероисповести из свих крајева земље, региона, Европе и читавога света и сви долазе са једном жељом да се лепо проведу.

“Гуча мири све, то је манифестација која мора да се посети, не може то да се види и доживи на телевизији или путем било којих других медија. Драгачевски Сабор трубача је бренд коме Србија мора да да још већи значај, јер нас на најбољи начин може представити у читавом свету”, закључио је први човек Саборског одбора Слободан Јоловић.

Глас западне Србије