Кошаркаши Златибора завршили су такмичење у Суперлиги Србије у групној фази освајањем четвртог места у групи А са три победе и седам пораза. Чланови чајетинске екипе су имали солидан индивидуални учинак, али се нису нашли међу три најбоља на листама појединачних категорија.

Плејмејкер Златибора Петар Воркапић је најбоље пласиран у индивидуалним категоријама јер заузима четврто место по броју асистенција у просеку. Воркапић је на девет утакмица поделио 48 успешних додавања, односно 5,3 по мечу. Најбољи асистент лиге је Филип Човић из Црвене звезде са 7,1 асистенцијом, а испред плеја чајетинског тима су још Марко Радоњић из Новог Пазара (6,7) и Бранислав Ратковица из ОКК Београда (5,9). На овој листи 15. место са 3,7 асистенција по мечу заузима кошаркаш Златибора Алекса Николић, који је уписао други највећи број додавања на једној утакмици када је саиграчима асистирао 15 пута против Дунава у последњем колу.

Најбољи поентер Златибора Радомир Маројевић заузима 22. место на листи стрелаца са 11,1 поеном у просеку на 10 мечева. Иза искусног центра је Никола Павловић са 10,9 поена у просеку на девет утакмица. Најбољи стрелац Суперлиге је Немања Крстић из Новог Пазара са укупно 203 убачена поена на 10 утакмица испред Гоге Битадзеа и Ђока Шалића.

Крило Пазараца је и најбољи по индексу корисности, док је Маројевић на 17. месту са 13,8 индексних поена.

На листи најбољих скакача 38-годишњи кошаркаш Златибора је на 20. месту са пет скокова у просеку, а највише ухваћених лопти у лиги има Филип Станић из ОКК Београда (8,6), а иза њега су Гога Битадзе и Душан Ристић.

Крилни центар Златибора Никола Рондовић је пети по броју тројки са 23 убачена шута за три поена уз проценат 37,7%. Највише тројки је постигао Мирко Ђерић из Динамика, док је плеј Борца Илија Ђоковић најбољи у просеку по утакмици.

Алекса Николић је осми крадљивац лопти (1,8 по мечу), а први је Алекс Ренфро из Партизана (2,1). Крилни центар Никола Павловић је 16. по броју блокада са 0,6 по мечу.

Да подсетимо, у току је полуфинале плеј офа кошаркашке Суперлиге Србије, а Црвена звезда и Партизан остварили су победе у певим мечевима против Меге Бемакс, односно ФМП-а.