Параатлетичар Александар Радишић освојио је друго место у бацању чуња на отвореном првенству Србије „Serbia Open“ у Крагујевцу са резултатом 25,30м. Међународно такмичење донело је чајетинском спортисти потврду норме за Европско првенство, као и нове бодове за светску ранг листу.

Прво место на „Serbia Open“-у освојио је искусни српски параолимпијац Милош Митић са 27 метара, по изузетно тешком времену и неповољним условима у Крагујевцу, а Радишић је задовољан оствареним с обзиром на околности:

„Када се узме да још нисам изашао из припремног периода у ком су тренинзи јаки и доста се ради у теретани, то је задовољавајући резултат. У наредном периоду очекујем побољшање и да ће то бити доста боље јер су припреме добро одрађене. У Крагујевцу су сви подбацили у односу на своје личне рекорде,“

каже 34 – годишњи параатлетичар. Европско првенство одржава се у августу, а од селектора Јована Ђукића зависи да ли ће Радишића уврстити међу 10 путника за шампионат у Берлину.

Да подсетимо, Радишић је почетком месеца на Светском купу у Сплиту освојио четврто место, а у марту је поставио лични рекорд 26,51м када је био трећи на Првенству Србије.