Како је претходно најављено, овогодишње издање Спортских игара младих одвијаће се по етапама, услед епидемиолошке ситуације у земљи. У Чајетини ће се 4. јуна организовати такмичења у три спорта, а остале дисциплине највероватније ће бити одржане половином јуна.

Такмичења ће се одржати у тенису, шаху и стоном тенису. Тениска такмичења одржаће се на теренима „Спрингс“ у Гајевима, са почетком од 10 часова, за децу узраста 2005. годишта и млађи. Од 14 часова у дворани „Спортског центра Чајетина“ на програму су такмичења у шаху (дечаци и девојчице у две категорије: 2005. годиште и млађи одн. 2009. и млађи) и стоном тенису (2005. и млађи одн. 2008. и млађи).

Претходне две године СИМ је на Златибору одржаван током једног дана. За спорт на отвореном, тј. тенис, дозвољено је присуство до 1000 људи, уз много мање ограничења, у складу са препорукама Владе Србије. За стони тенис и шах, који ће бити одржани у затвореном простору, биће потребне све прописане мере, попут дезо-баријера, рукавица и маски…  Организациони одбор СИМ-а донео је одлуку да ће ове године свако дете учесник уз пријавни лист морати да има и сагласност родитеља. Свакако да нам је најважније здравље деце и њихова безбедност – каже Немања Кутлешић, из Спортског савеза Чајетине, који организује ову манифестацију у Чајетини.

Пријаве су отворене за сву децу школског узраста са територије Чајетине, као и за све заинтересоване из других градова у Србији, што је била пракса и претходних година, када је на Златибору било учесника из Прибоја, Крушевца, Београда…

Пријавни обрасци: Шах 1, Шах 2, Стони тенис 1, Стони тенис 2, Тенис, Сагласност родитеља

(фото: Спортски савез Чајетина)