Нови циклус летњих припрема „Спортски центар Чајетина“ дочекује са у потпуности спремним и реновираним објектима. И поред епидемиолошке ситуације у земљи, интересовање екипа које ће се ове године припремати на Златибору је на високом нивоу.

Спортски комплекс „Швајцарија“ је у одличном стању по питању квалитета подлоге и терена. Такође, велико је интересовање екипа које су до сада резервисале термине на нашим теренима. Пре свега, ту је Златибор, који ће се за сезону у Суперлиги припремати на свом терену. Ту су и Инђија, Рад, Крупа, Зрињски из Мостара, Спартак Суботица, Графичар, Младост Нови Сад, имамо најаве за Чукарички, за неке екипе са Малте, као и за још неколико друголигашких екипа које су показале интересовање. За август је долазак најавио велики број школа фудбала. Што се тиче дворане у Чајетини, за сада су ту већ традиционално ОК Београд, као и одбојкашка екипа из Зрењанина. Теретана је реновирана, тако да очекујемо велики број индивидуалних тренинга, а самим тим биће и бољи услови за припреме екипа које буду у дворани. Током лета ћемо бити у организацији „Купа Дејана Димитријевића“ у баскету 3х3, као и бројних турнира на територији општине, где смо организатори или суорганизатори – каже директор „Спортског центра Чајетина“, Никола Смиљанић, додајући да је цела сезона припрема неизвесна, због ситуације са корона вирусом, тако да ће се све планиране активности остварити уколико не буде неких драстичних промена на том пољу.

У чајетинској хали играће се кошаркашка АБА2 лига, а пласман фудбалера Златибора у Линглонг Суперлигу условио је одређена прилагођавања фудбалског терена.

Морам да истакнем да смо у припремама за озбиљну реконструкцију „Швајцарије“, пре свега по питању доградње трибине која је неопходна за Суперлигу, као и остале услове које тај ранг такмичења захтева. Тренутно се раде нове свлачионице на „Швајцарији“. 

Термин овогодишњег „Сабора трубача“ на Златибору је познат, али ће све зависити од развоја ситуације не само са епидемијом, већ и са недавним временским непогодама.

Датум који је одређен за Сабор је 19. јул. Међутим, ове поплаве су довеле до тога да практично ни у Гучи нико не размишља о сабору. Чекаћемо упутства Владе и Кризног штаба, али нисам сигуран на који начин ће то бити организовано. Ми ћемо дати све од себе да буде на највишем могућем нивоу, али сама ситуација нам не даје за право да очекујемо да ће Сабор ове године бити неки значајан догађај, пре свега по питању броја посетилаца. 

И. Јанковић

(фото: архива)