Спортске игре младих 2018“ одржаће се ове године у преко 20 градова Србије, међу којима је и Чајетина. Једна од приредби у склопу ове манифестације одржаће се на Златибору 11. маја, у организацији Спортског савеза Чајетине, а уз подршку Спортског центра Чајетина, Општине Чајетина, Туристичке организације Златибор, као и уз учешће основних школа са простора општине.

Прецизније информације око пријава учесника знаће се наредних дана, а за сада је извесно да ће се сви заинтересовани основци (2003. годиште и млађи) надметати у укупно осам дисциплина. То су: мали фудбал, женска одбојка, женска одбојка на песку, улични баскет, тенис, стони тенис, шах, а посебно надметање намењено је деци која су 2007. годишта и млађи, одн. 2009. годишта и млађи, а то је игра „Између две ватре“.

Свечано отварање заказано је за 11 часова, на Краљевом тргу, а из Савеза позивају све заинтересоване учеснике и гледаоце да својим присуством подрже ову манифестацију која је можда и најмасовније такмичење овог типа у Србији. Свечано отварање Игара заказано је за 25. мај у Београду, а победници дисциплина у свим градовима домаћинима стећи ће пласман на завршно такмичење, својеврсно Државно првенство, које ће се одржати на лето у престоници Србије.

(фото: Фејсбук страна Спортске игре младих)