Друго издање „Спортских игара младих“ на Златибору окупило је више стотина дечака и девојчица из читаве Србије. Најуспешнији такмичари и екипе обезбедили су учешће на финалном турниру СИМ-а у Београду.

Игре су на Краљевом тргу отворили представници СИМ-а, Спортског савеза Чајетине и Општине Чајетина, а заклетве Игара су положили чланица ФК Златибор, Александра Ружић, у име спортиста и Александра Пантовић, у име судија. Пламен игара упалила је одбојкашица Златибора, Аница Нинчић, која је прошле године била део екипе у одбојци на песку која је на међународном издању Игара у Сплиту освојила сребро.

У уличном баскету најуспешнији је био састав КК Златибор (Александар Вученовић, Данило Весовић, Миленко Жунић, Немања Љубојевић), који је у финалу са 9:7 победио Мачкат (Огњен Брковић, Вељко Станић,Милан Зорзић, Филип Јовановић).

У фудбалском двобоју домаћих екипа Комплет лепиња (Никола Милић, Саво Јеремић, Борис Вукомановић, Алекса Теофиловић, Огњен Радишић, Лука Кутлешић, Лука Младеновић, Војин Јањић, Немања Марјановић) убедљиво је славила над саставом Сирогојно (Вељко Божић, Радивоје Благотић, Ненад Павловић, Милош Бојовић, Миодраг Ковчић, Дарко Терзић, Стефан Петровић, Ђорђе Стаматовић, Стефан Чубрак, Страхиња Милић).

У игри Између две ватре и ове године била је најуспешнија екипа из Чајетине (Татјана Божовић, Тина Петровић, Јелена Марјановић, Данило Јечменица, Милош Павловић, Давид Лазаревић, Милан Смиљанић, Данило Јевремовић).

У одбојци за девојчице победу је однела екипа из Бајине Баште која је у финалу савладала домаће одбојкашице (Нинчић, Павловић, Гавовић, Љубојевић, Лојаница, Туцовић, Митровић, Терзић, Илић, Нешић, Раденовић) са 2:1 у сетовима.

У тенису је Вук Бељанин са 4:0 у финалу победио Рељу Мајдака из Новог Пазара.

У шаху су остварени следећи резултати:

2004. и млађи (дечаци):

1. Никола Живковић, Чајетина
2. Никола Миливојевић, Шљивовица
3. Виктор Тошић, Сирогојно

2008. и млађи (дечаци):
1. Вукашин Вилотијевић,  Чајетина
2. Вук Средојевић, Чајетина
3. Давид Марјановић, Шљивовица

2004. и млађе (девојчице):

1. Јована Гудурић, Мачкат
2. Душанка Ђокић, Мачкат
3. Тања Секулић, Сирогојно

2008. годиште и млађе (девојчице):
1. Милица Ђокић, Крушевац
2. Јована Аћимовић, Чајетина
3. Марта Гудурић, Мачкат

У стоном тенису поредак је следећи:

Девојчице:
1. Татјана Баштовановић, Бајина башта
2. Ена Савељић, Бајина башта
3. Ана Војиновић, Шљивовица

Код дечака Дарко Челиковић је у финалу победио Андрију Костадиновића.