Завршног дана финалног турнира Спортских игара младих за Србију представници Чајетине освојили су још два одличја. После златне медаље у бич волеју, коју су освојиле Елена Станковић и Аница Нинчић, бронзане медаље освојиле су одбојкашице (Аница Нинчић, Исидора Тошић, Елена Станковић, Валентина Луковић, Наталија Божовић, Ива Јеремић, Ивона Туцовић, Јана Терзић, Марта Раденовић, Катарина Митровић, Марија Новаковић, Нађа Радибратовић) и фудбалери Дрим тима (Саво Јеремић, Никола Милић, Алекса Теофиловић, Благомир Туцовић, Предраг Богићевић, Милисав Ћировић, Ненад Милинковић, Марко Марјановић, Стефан Понорац).

Одбојкашице су после победе над Крагујевцем (2-0) изгубиле од Сремске Митровице, тако да им је припало 3. место, а исти пласман на подијуму остварила је и фудбалска екипа, која је поражена са 3-2 од Новог Пазара, каснијег победника турнира.

Победници у свим спортовима заступљеним на овом такмичењу, одиграном на београдској Ади Циганлији, пласирали су се на Међународни финални турнир у Сплит (20-26. август), тако да ће међу путницима бити и чајетински тим у одбојци на песку.

Координатор чајетинских спортиста, Немања Кутлешић из Спортског савеза Чајетина, истакао је да је резултат био у другом плану и да је остварен превасходни циљ, тј.  да су се деца опробала у спортским надметањима на једној манифестацији оваквог обима. Ипак, истиче да му је веома драго што ће Чајетина имати своје представнике у Сплиту.

Завршно такмичење за Србију окупило је скоро 2000 учесника, а читав пројекат подржао је Олимпијски комитет Србије. Промотер Игара био је фудбалски репрезентативац Немања Матић, а међу познатим спортистима који су учествовали на завршном турниру били су Милица Мандић, Марина Маљковић, Ђорђе Вишацки, Горан Грбовић, Игор Бутулија

(фото: архива)