Женска кошаркашка репрезентација Србије на Златибору се припрема за  Европско првенство које ће се од 27. јуна до 7. јула одржати у Србији и Летонији. Једна од најискуснијих у екипи је Соња Петровић која верује да ће им Златибор донети срећу.

Златибор и хотел Олимп су традиционална припремна база за женску репрезентацију Србије, и ове године измењени тим се спрема да на Европском првенству поправи резултате са последњих пар такмичења.

Соња Петровић је била једна од кључних играчица у освајању европског злата 2015. и олимпијске бронзе 2016. у Рију. Oкосница репрезентације су и даље кошаркашице које су наступале на тим такмичењима међу којима је и Јелена Миловановић која се у репрезентацији враћа на терен после порођаја у марту. Петровићева сматра да је Србија до најбољих резултата долазила када није била фаворит.

Селекторка Марина Маљковић изјавила је да екипа ради да буде најборбенија на турниру и да ће до почетка турнира исправити грешке и достићи жељену форму.

Репрезентација Србије такмичење почиње 27. јуна и у групи Д у Зрењанину против Белорусије, Русије и Белгије. Уколико се пласира у даљу фазу, такмичење наставља у Београдској арени где ће се одиграти и финале Евробаскета за жене 7. јула.