На молбу братства манастира „Хиландар“, председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, са својим сарадницима, узео је учешће у хуманитарној акцији.

Реч је о организовању помоћи за госпођу Зорицу Павловић, која је несрећним случајем изгубила тринаестогодишњу ћерку Сару. Зорица је рођена у Ужицу, почетком 90-их година одеслила се у Грчку где је живела и радила. У време екномске кризе у Грчкој, велики број породица остао је без посла, па тако и без могућности за финансирање животних трошкова. Госпођа Павловић, нашавши се у ситуацији без струје, покушала је да загреје стан, па је током ноћи дошло до тровања угљен-моноксидом, које је било кобно за малену Сару.

Према речима Милоша Стојковића, повереника манастира „Хиландар“, страдање Српкиње Саре подигло је свест грчких власти и грчког народа. Поводом овог догађаја заседала је грчка Влада у Атини и свим сиромашним породицама, око 300 000 њих, укључена је струја.

Након Сариног страдања, госпођа Зорица обратила се братству манастира „Хиландар“, које јој је помогло да се врати у Србију и данас усели у стан у Чајетини.

Стојковић се захвалио председнику општине Чајетина и његовим сарадницима што су свесрдно помогли госпођи Павловић. Обезбеђен јој је стан у насељу Ћетен у Чајетини, фирма „Нео-униврзал“ и хотел „Палисад“ помогли су у опремању простора, док су јавна предузећа „Водовод“ и „Културно спортски центар Чајетина“ технички помогли да се ова хуминатарна акција спроведе.

Руководство општине Чајетина настојаће да госпођи Зорици реши запослење, како би могла пристојно да живи након свих недаћа које су је задесиле.

„Општина Чајетина је пример слободе, истине и правде и у оваквим ситуацијама се показују људска срца и достојанство“, изјавио је Милош Стојковић.

Речима захвалности што је у рекордном року добила кров над главом, као и могућност да настави свој живот и након овог ненадокнадивог губитка, госпођа Павловић се захвалалила свима који су јој помогли, а пре свега игуману манастира Хиландар и руководству општине Чајетина.