Изложба „100 најлепших слика Србије“ у којој је и седам слика златиборских пејзажа отворена је у среду у Дорћол Плацу у Београду и трајаће до 16. јануара.

Фотографије на овој изложби су резултат конкурса који је организовао интернет сајт Слике Србије чији су посетиоци изгласали 100 најлепших у конкуренцији 1378 фотографија. Стручни жири је од 100 најлепших изабрао и 12 најбољих које ће бити део специјалног календара.

У 12 најбољих су и две слике са Златибора. Фотограф Дејан Закић је освојио шесто место фотографијом звезданог неба са Рибничког језера, док је на седмом месту Атила Сабо и фотографија јутра са обронака Чиготe.

Међу 100 најлепших изабрано је још пет фотографија са Златибора које су направили Небојша Перовић, Младен Жарковић, Иван Рајчић, Јасмина Мина Павловић и Милош Булатовић.

За најбољу слику на овом конкурсу изабрана је фотографија Лепосавић Мине Јевремовић, док је по гласовима публике најлепша фотографија Људи који нестају из села Велика Крушевица Јована Павловића, а на изложби су ауторима подељене награде и поклони. Ове фотографије природних лепота Златибора доказ су велике инспирације коју ова планина доноси.

Дејан Закић - Рибничко језеро

Дејан Закић – Рибничко језеро

Небојша Перовић - Водице

Небојша Перовић – Водице

Атила Сабо - Обронци Чиготе

Атила Сабо – Обронци Чиготе

Младен Жарковић - Семегњево

Младен Жарковић – Семегњево

Ивана Рајчић

Ивана Рајчић

Јасмина Мина Павловић

Јасмина Мина Павловић

Милош Булатовић - Пут за Сирогојно

Милош Булатовић – Пут за Сирогојно

Награда за најбољу фотографију. Мина Јевремовић - Лепосавић

Награда за најбољу фотографију. Мина Јевремовић – Лепосавић

Најлепша по избору публике. Јован Павловић - Великa Крушовица

Најлепша по избору публике. Јован Павловић – Великa Крушовица