Недавно је одржана пета јубиларна додела признања истакнутим женама из јавног, привредног и друштвеног живота из Србије и са бивших простора Југославије под називом Дама године Регион 2018. Међу награђенима била је и наша суграђанка, писац и ПР менаџер Дино парка на Златибору, Славица Марић.

Годишња додела признања истакнутим женама из јавног, друштвеног и привредног живота под називом ДАМА ГОДИНЕ установљена је 2014. године од стране председника Удружења грађана „Дете у срцу“, Дејана Пантића. Циљ додељивања ове награде је промоција жена и њихова афирмација у друштвену средину, са жељом да поред жена из јавног живота које су независне, културно и интелектуално образоване и успешне на пољима деловања, укључи и жене из друштвене средине и предузетнице које нису имале прилике да се јавно експонирају. Награду је ове године за свој допринос култури и бизнису уз бављење хуманитарним радом добила Славица Марић.

„Ова наград, пре свега, представља велику обавезу. Спој уметности и бизниса, на основу чега ми је додељена нагрда, за мене представља прави изазов. Посебно бих истакла рад са децом који мени представља највећу мотивацију што се тиче бизниса, јер радити са децом када је у питању бизнис је једина најлепша грана која није толико стресна. Велика је одговорност и обавеза, али нема толико стреса за разлику од света уметности, што је моја највећа љубав. Ја  себе пре свега доживљавам као уметника, а онда као пословну жену“, рекла је добитница ове занимљиве, необичне и престижне награде.

Циљ ових сусретања је уједно и  међусобно умрежавање и остваривања бенефита на различитим пољима интересовања.

„Било је доста жена, истакнутих у свом послу, а оно што је посебно интересантно на овим вечерима јесу та познанства. Ова манифестација такође даје могућност презентације и афирмације жена које су успешне у свету предузетништва а да нису имале прилике, због својих обавеза, да се јавно експонирају. Ова манифестација је окупила и жене из јавног живота, и успешне жене у привреди. Обавеза је наша да ову награду на прави начин испоштујемо и да будемо доследне, “ истиче Славица Марић.

Међу награђеним дама су се претходних година нашле и министарка здравља др Славица Ђукић Дејановић, Тања Бошковић и Љиљана Стјепановић, Јелена Баћић Алимпић, Јелена Томашевић, Неда Украден, Ивана Шпановић, Милица Дабовић, а ове године су им есе придружиле Ивана Јордан, Сузана Манчић и Фрајле. Све даме које су заинтересоване да постану чланице Клуба Дама или да номинују некога за ово  признање, могу то учинити путем фејсбук странице и групе Дама године.

Мирјана Ранковић Луковић