Данас је у цркви у Алином Потоку, посвећеној Преносу моштију Св. оца Николаја, одржана прва света божанствена  литургија. Том приликом уз саслуживање свештенства нашега краја присуствовали су многобројни верници, како из самога села, тако и из околине.

Литургију су служилии отац Милан Мијаиловић и отац Александар Ђуричић. на радост старешине цркве оца Драгише, храм је био пун. Ово је прва литургија која се служи у овом храму, а славу за ову годину узели су Дарко Никетић и Наташа Дабић.

Након литије присутнима се обратио отац Милан: „Ево, сабрани у име Свете Тројице, Оца, Сина и Духа светога, под сводовимаовога храма, овде принесмо Господу нашу бескрвну жртву коју Он претвори духом својим светим у истинско тело и у његову истинску крв“. 

Рацо Дабић, који већ 45. година живи у Аустралији, у Сиднеју, један је од активиста за прикупљање донација за изградњу цркве у Алином Потоку. „Уз благослов владике Силуана, моја црквено-школска општина где сам ја члан Светог Саве у Флемингтону, отац Саша Чолић и моји пријатељи у том Црквеном одбору донирали смо 6 000 аустралијских долара. То је донација за овај наш велелепни храм који се гради“.

Старешина цркве, отац Драгиша, не крије одушевљење и радост данашње светковине: „Желим да поздравим све мештане Алиног Потока, да им честитам храмовну славу и да заједно сви духовно се радујемо овоме дану. Да молимо Господа да нас сваке године буде све више“.

Домаћини храмовне славе за наредну годину биће Радомир Дабић и Крста Петровић, који су добили свој део колача, са жељом да нас догодине буде у још већем броју.

Аутор: Мирослав Весовић