Зимска сезона на Златибору иде на руку и туристима, и туристичким посланицима. Смештајни капацитети су више него задовољавајуће попуњени. За новогодишње празнике и „Чигота“ је била 100 % попуњена, а капацитети су и сада скоро пуни. Задовољству гостију допринео је умногоме нови спа и велнес центар, као и мноштво других садржаја.

 

Поред гостију из Србије, СБ Чигота на Златибору је за новогодишње и божићне празнике посетио  велики број туриста из БиХ, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Холандје, Италије, Мађарске , Руске Федерације… Капацитети су и сада готово попуњени онима који овде бораве ради  одмора, опоравка и рекреације.

„Капацитети су и даље пуни, али има места за све оне који желе да посете „Чиготу“ “, каже Јована Марјановић, службеник за односе са јавошћу и маркетинг. „Пре пар дана стигла нам је група младих на програм „Чиготица“ , 49 из целе Србије. Тренутно има и 39 корисника „Чигота програма“, а почели су да пристижу пацијенти које је упутио Републички фонд за здравствено осигурање.“

Поред бриге о здрављу својих гостију , запослени у Чиготи који су задужени за културна дешавања осмислили су и ове зиме добар програм.

„У галерији Чигота 14. јануара гостује Ликовне колонија „Коло“ из Требиња, а 28. јануара сликар Слободан Топаловић обележава 50 година уметничког рада. Последњег дана јануара ће бити организовано књижевно вече под називом „Два у један“ посвећено делима Радине Вучетић и Сање Домазет“.

Фебруар ће такође бити испуњен сличним догађајима у којима ће, поред уживања у зимској идили и рекреацији на снегу, за свакога бити понешто .

Мирјама Ранковић Луковић