Мрежа младих пољопривредника Србије у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и Пољопривредним факултетом у Београду организује Саветовање младих пољопривредника и агронома Србије, које ће се одржати у конгресном центру „Романија“ на Златибору у периоду од 26. до 29. новембра 2018. године.

Основни циљеви Саветовања су да млади сазнају како да повећају ефикасност у процесима производње, уведу иновације, буду информисани о новим тржишним приликама.

Саветовање обухвата и истраживање стања и прилика у руралним подручјима међу младим, упознавање са осталим младим пољопривредницима, могућност консултација са предавачима и члановима ММПС и развијање предузетничког духа.

Циљна група:

* Пољопривредници (већ остварене пољопривреднике, почетнике са мало или без искуства)

* Млади (Ученици средњих усмерених школа, студенти)

Саветовање се састоји из два дела. Током првог дела, младих пољопривредници и агрономи ће кроз предавања и радионице које ће држати стручњаци из пољопривредног сектора Србије сазнати о актуелностима, могућностима и иновацијама у пољопривредном пословању. Други део Саветовања резервисан је за представљање компанија – догађај током кога ће млади пољопривредници и агрономи моћи да ступе у контакт са представницима компанија, сазнају више о њиховом пословању и успеху, као и да стекну увид у асортиман производа са којима компанија располаже.

 

(Извор: Туристичка организација Златибор, Мрежа младих пољопривредника Србије)