После скоро четри месеца од последњи пут најављене оставке, Саша Милошевић од сутра више неће бити градоначелник Ужица.

Одборници ужичке Скупштине на сутрашњој седници усвојиће без гласања његову неопозиву оставку “из моралних разлога”,како пише у њој,а уствари по налогу Владе Србије због неодговорног односа према грађанима Ужица,који већ трећи пут од почетка године имају загађену воду за пиће.

Председништво Српске напредне странке,чији је Милошевић члан,није било задовољно његовим радом ни у претходном периоду,па је још у децембру наложило да се он повуче са те функције.

Појава алги у језеру Врутци и проблеми са водом крајем децембра и увођење ванредне ситуације у Ужицу одложили су захтевану смену градоначелника,као и после тога мајски парламентарни избори у Србији.

Последњи акцидент са водом “прелио је чашу” и Влада Србије наложила је 23.јула хитну смену градоначелника и комплетног руководства града Ужица.Тек после тога Милошевић је 24.јула написао и писмену неопозиву оставку,која ће бити верификована на сутрашњој седници Скупштине града.

Оставка градоначелника је и једина тачка дневног реда сутрашње Скупштине ,тако да је мало вероватно да ће Ужице сутра добити новог градоначелника.

Како преносе медији најозбиљнији кандидат за ту функцију је Тихомир Петковић,доскорашњи председник Градског одбора ДСС-а,који је пре годину дана прешао у СНС и добио запослење у Народној банци Србије у Ужицу.

Петковић је већ био на челу Ужица од 2006. до 2008. године као кандидат коалиције ДСС-Нова Србија-Г17.У време његовог мандата као председника општине 2007.године уведене су привремене мере у Ужицу,због страначких сукоба око одборничке већине,због којих није заседала Скупштина у законском року.

Протекла четри месеца Петковић није могао да обезбеди одборничку већину и то је,како наводе медији,разлог зашто раније није дошло до смене Саше Милошевића.

Писало се о подељености одборника напредњака између Тихомира Петковића и директорке Опште болнице Ужице Јелене Раковић Радивојевић, као другог кандитада СНС-а за функцију градоначелника Ужица.

Оно што није договорено претходних месеци мораће до 24.августа јер је то законски рок до када Ужице мора изабрати новог градоначелника.

На власти у Ужицу је тренутно коалиција у којој су СНС,СПС,Нова Србија,ДСС,УРС ,ПУПС и Јединствена Србија.Да ли ће доћи до промена у коалицији знаће се ускоро.

Извор: zoomue.rs