Фудбалери Златибора прекидом серије пораза након победе над Синђелићем на Швајцарији обезбедили су пласман у плеј-оф Прве лиге Србије. У преостала три мартовска кола првог дела такмичења очекују их мечеви са тимовима који су се такође пласирали у доигравање за пласман у Суперлигу.

Освајањем три бода против Синђелића Златибор је прекинуо низ од пет узастопних пораза. Према речима тренера Предрага Ристановића, међу узроцима лоших резултата били су немогућност тренирања на трави, спорије уклапања већег броја нових играча и чињеница да нису играли на свом терену. Тријумфом је Златибор обезбедио пласман у плеј оф, а систем такмичења са половљењем бодова у другом делу и баражом оставља их у трци за пласман у Суперлигу.

„Није исто играти на Златибору и у Прибоју. Остварили смо свој први циљ који смо поставили пре почетка првенства, то је пласман у плеј оф. Сада се већ лакше дише и преостале утакмице ћемо искористити да освојимо што више бодова и да, када почне плеј оф, будемо у што бољој позицији. После нас вероватно очекује и бараж, тако да ћемо видети шта ће бити,“

каже тренер Ристановић. Чајетинска екипа је до 15. победе у Првој лиги дошла у првом мечу на стадиону Швајцарија још од 25. новембра.

„Терен је одличан, с обзиром на услове. Ми смо прошле недеље чистили снег овде. Трава ће бити још боља кад крене вегетација, а надам се да ћемо и ми играти све боље и боље у наредном периоду. „

Појачање Милош Стојановић против Синђелића је постигао прва два гола за Златибор, а у игри чајетинског прволигаша ипак има још простора за напредак, сматра Ристановић:

„Очекујемо појачавање у сегменту агресије и трке. Ту имамо три играча која су тотално неспремна, а кад је тако, они вуку још три и онда екипа делује тотално неактивно. Морамо да појачамо и тренинге како бисмо дошли до агресије коју смо имали прошле године када смо кидисали на сваку лопту. Играчи који су неспремни то не могу.“

У последња три кола првог дела првенства Златибор игра  три дербија. Наредног викедна гостују Инђији, у среду играју против лидера Јавора у Ивањици, а последњег викенда марта дочекују Металац.

„Те екипе нас очекују у плеј офу тако да је ово екипа да видимо у овом тренутку где смо у односу на њих. Сад смо и ми непознаница њима, а и они нама, јер је и Инђија доста променила екипу. Идемо са намером да освојимо бод или три, али видећемо да ли ћемо успети у томе јер је Инђија у претходном колу доста лако победила Телеоптик 4:1. Вратио им се из иностранства један одличан играч Димитров, који је можда мозак те екипе. Видећемо, надамо се најбољем,“

закључује Предраг Ристановић, шеф стручног штаба ФК Златибор који је тренутно на четвртом месту са 47 бодова, а 12 више имају Јавор и ТСЦ који су на деоби првог места. Плеј оф са првих осам екипа почиње у априлу након којег ће се прве две екипе пласирати директно у Суперлигу, а од трећег до шестог места ће играти бараж са тимом из Суперлиге за последњу улазницу у елитни ранг.