СБ „Чигота“ је у овој години, сумирајући резултате на крају летње сезоне, оборила рекорд по броју ноћења. За то су заслужни како стари, тако и нови садржаји у комбинацији са већ пословичном стручношћу, услугом и пажњом запослених и мноштво културних садржаја који су намењени како гостима, тако и широј златиборској публици.

У јулу је у „Чиготи“ број ноћења износио 8 327, а у истом месецу прошле године та бројка је била за 300 ноћења мања. У августу се бележи чак 1 000 ноћења више него у истом периоду 2016. :9 453 ноћења. Странци су у јулу остварили 2939 , а у августу 2 556 ноћења , а поред суседних земаља ове године је било и гостију из Републике Кине, из Конга, Руске Федерације итд.

cigota

На „Чиготица програму“ је у јулу било 150-торо деце, а у августу их је било 84-творо. Већ данас стиже нова група од 60-торо деце. Они углавном долазе из свих крајева земље,а нешто више их је из Војводине. За све који су били на ма каквом третману у „Чиготи“, осмишљени су разни културни и забавни програми и садржаји, од ликовних изложби, књижевних вечери, представа, концерата, као и психолошких предавања и слично.

Према речима ПР менаџера Ђорђа Ђорђевића, СБ „Чигота“ ових дана очекује да добије статус овлашћеног корисника географске ознаке „Чигота“. Ово би био први овакав статус у Србији, али и у Европи, да се једна установа или фирма поистовети са географским топонимом, о чему ће бити више речи када решење буде званично уручено.

Мирјана Ранковић Луковић