У нову сезону кошаркаши Златибора улазе с битно измењеним саставом. Од играча који су носили дрес чајетинског клуба у дебитантској КЛС-лигашкој сезони у саставу су остали Бошко Чорбић, Богдан Ризнић, Радомир Маројевић, Немања Симовић и нови капитен тима, Раденко Смоловић. Играч који је био део новоформираног тима почетком деценије, када се кренуло са постепеним пласманом од нижелигашког ранга до Кошаркашке лиге Србије, наследио је капитенску траку од Ивана Тмушића, новог члана стручног штаба тренера Вање Гуше. Како каже, трака представља одговорност, али се суштински ништа не мења у односу унутар тима.

Свакако је част бити капитен у клубу у којем сам провео читав досадашњи кошаркашки стаж, али смо у суштини и даље сви једнаки. Екипа нам представља у правом смислу спој младости и искуства. Осим нас петорице „староседелаца“, ту су двојица момака из јуниорског погона, Матија Милекић и Богдан Весовић, а слично је и са новајлијама. Ту има младих момака, али и искусних учесника КЛС-а, попут прекаљеног Крста Бјелице. Тим је значајно измењен у односу на прошлу годину, али идемо у правом смеру. Како се будемо даље упознавали, биће још боље– каже 28-годишњи центар, истичући да су досадашњи припремни мечеви показали различита издања екипе, али да ће се све то временом уобличити, с обзиром да се налазе тек на половини припремног циклуса.

Златибор је одиграо пет припремних мечева. На турниру у Новом Пазару забележио је победу над Ибром из Рожаја и пораз од домаћина. Портив атинског АЕК-а поражени су у неизвесном мечу (82-77), после чега су са 68-62 савладали словеначку Крку. У мечу са румунским Сибиуом доживели су пораз (81-67).

Амбиције пред нову сезону не разликују се од прошлогодишњих. Клуб је искуснији за једну годину играња у највишем рангу, а остварени резултати на неки начин обавезују…

Дебитантска сезона била је заиста успешна, поставили смо високе стандарде. Ушли смо у Плеј оф Суперлиге, отишли на Куп Радивоја Кораћа… Иако је екипа измењена, надам се да ћемо успети макар да поновимо сличне резултате, а уверен сам да имамо потенцијала и за много више. Много нам значи и то што, за разлику од неких претходних година, имамо континуитет рада с истим тренером. Претходних година стално смо мењали тренере, тако да смо се изнова навикавали на нове системе рада…

И у предстојећој сезони Златибор ће своје мечеве као домаћин играти у дворани на Златибору. На први поглед, у прошлој сезони деловало је да је одзив гледалаца у новој хали био нешто мањи у односу на претходне године, када се играло у Чајетини, али капитен тима мисли да је разлика у нечему другом.

Одзив публике није био толико лош претходне године, али је сам амбијент дворане значајно другачији у односу на халу у Чајетини, за коју се надам да ће се што пре реновирати и да ћемо се вратити у њу. У Чајетини је публика ближа терену, сви смо имали неки приснији однос… Иако свакако очекујем више гледалаца у предстојећој сезони, сам одзив навијача не утиче на нас у толикој мери колико утиче сама атмосфера која се створи на трибинама. 

И.Ј.