Ближи се још један Дечији фестивал “Деца међу нарцисима”, који више од две деценије организује установа Спортски центар Чајетина. У сусрет овој манифестацији расписан је литерарни конкурс за ученике основних школа од првог до осмог разреда са подручја Републике Србије.

Дечији фестивал “Деца међу нарцисима” ове године одржаће се од 20. до 24. маја у организацији Спортског центра Чајетина. Овај фестивал који траје више од двадесет година промовише најбоља остварења у разним областима стваралаштва и у сјајном амбијенту окупља и зближава децу из разних крајева наше земље.

“Као и претходних година, у оквиру фестивала је расписан литерарни конкурс који се односи на ученике основних школа са подручја Републике Србије. Теме за овогодишњи литерарни конкурс одредила је кума фестилала Валентина Златановић Марковић, професорка, новинарка и књижевница из Ужица. На допису који смо већ послали школама наведене су теме на које деца могу писати поезију и прозу. Рок за слање радова је 10. мај”, каже Горица Станић испред Спортског цента Чајетина.

Теме на које деца могу писати своје литерарне радове су разноврсне:

  1. Рећи ћу вам своју тајну
  2. Моја бака је најдрагоценији бисер мог детињста (мој деда, моја тетка, мој ујак, мој стриц)
  3. Школска прича (нека занимљива ситуација из школског живота)
  4. Писмо учитељу љубави и доброте (учитељици, наставници)
  5. Буђење љубави у мом срцу
  6. Мамине речи су мој путоказ
  7. Гласам за мир међу Људима!  

Радови се могу послати на адресу: “Спортски центар Чајетина” Краља Александра Карађорђевића бр.3 , 31310 Чајетина или на мејл domomladine8@gmail.com

Потребне информације могу се добити на број телефона: 031/3832-014

“Свих ових година стизао је велики број радова. То је прилика да се деца окупљају, друже и уживају у богатом програму. Ми у току фестивала, који траје пет дана, имамо и позоришне представе, премијере, концерте, изложбе… Једноставно, деца се друже на свој начин и како то њима највише одговара. Поред литерарног конкурса расписује се и ликовни конкурс који се односи на предшколске установе са подручја Златиборског округа”, додаје Станићка.

Организатори се могу похвалити одличном сарадњом са предшколским установама, посебно са ПУ Радост Чајетина која у оквиру фестивала има и свој програм. Ту су гости из: Прибоја, Сјенице, Ариља, Пожеге, Косјерића и других општина из суседства које имају жељу да буду део ове јединствене дечије манифестације.

Драгана Росић