Радови на изградњи и опремању Омладинског културног центра на Златибору су у завршној фази. Део објекта, односно библиотека, смештајни капацитети и галерија за изложбе слика, у функцији ће бити највероватније од јуна док ће позоришна и биоскопска сала посетиоцима и мештанима Златибора бити доступне од јесени.

„Оно што ће одложити пуштање у рад културног центра је то што очекујемо одређена новчана средства од Министарства трговине, туризма и телекомуникација, тако да је извесно да ће до летње сезоне бити пуштена у рад библиотека, смештајни капацитети, вероватно и галерија за  изложбе слика. Са позоришном и биоскопском салом ћемо сачекати јесен, због великог обима радова и специфичности опреме која је неопходна за њено опремање“, каже Арсен Ђурић, заменик председника Општине Чајетина.

Осам соба и четири апартмана првенствено ће бити у функцији  центра, за учеснике програма и манифестација које ће се ту организовати, а како ће тим простором газдовати Туристичка организација „Златибор“, у слободним терминима он ће бити коришћен и у комерцијалне сврхе.

„Укупна досадашња вредност инвестиције је око 180 милиона динара. Од тога Министарство трговине, туризма и телекомуникација је финансирало 45 милиона, Општина Чајетина 235 милиона. То је заиста велики објекат са преко 2000 метара квадратних, објекат који је недостајао Златибору. Мислим да ће у значајној мери употпунити туристичку понуду Златибора када су у питању нека културна дешавања и културне манифестације“, додаје Ђурић.

Овај мултифункционални обкекат имаће позоришну и биоскопску салу са 225 места, галеријски и библиотекарски простор, неколико мањих сала, као и више канцеларија за удружења која послују на територији општине Чајетина. Испред омладинског центра биће урађен амфитеатар у коме ће моћи да се одржавају мање културне манифестације, што ће допринети организацији разних манифестација и дешавања и у току зимске сезоне.