Параатлетичар Александар Радишић освојио је четврто место на Светском купу у Сплиту за параатлетичаре у дисциплини бацање чуња. Такмичар са Златибора је поправио лични рекорд и тренутно има пети резултат у свету ове године, што му је подстрек за још важнија такмичења која га очекују.

Радишић је на отвореном првенству Хрватске бацио чуњ 26,97 метара и за један метар и 16 цм је пребацио свој досадашњи лични рекорд. Златиборски параатлетичар је у конкуренцији 14 такмичара освојио je четврто место, као и прошле године, али и остварио пети резултат у свету тренутно, а до злата је дошао Жељко Димитријевић, из Србије, један од најбољих светских параатлетичара.

„Конкуренција је била изузетно јака, било је 14 такмичара, с’тим што мора да се узме у обзир да сам ја бацао предзадњи, тако да је то можда мало утицало на резултат. Свакако сам изузетно задовољан због оствареног резултата и четвртог места. Претходни мој најбољи  резултат  такође је из прошле године из Сплита који је 25,81 метар, значи за 1,16 метара сам пребацио и то је мој нови лични рекорд, тако да могу да будем изузетно задовољан“

рекао је Радишић који два месеца ради са новим тренером Иваном Зубер која је раније сарађивала са Милошем Митићем. Златиборски спортиста ће до следећег такмичења радити на подизању снаге и брзине и усавршавању технике  током припрема на Златибору и Копаонику.

„Ја сам јако задовољна. Александар је изузетно мотивисан и изузетно лак за сарадњу, поготово што је он у претходне три године имао добру базу, тако да у периоду откад сама ја дошла само је било  неко финиширање, извлачење из те базе. Изузетно ми је драго да смо  толико померили  лични рекор и због њега , али и због мене. То значи да добро радимо“.

Наредно такмичење пред Радишићем је отворено првенство Србије у Крагујевцу 2. септембра. Уколико поново оствари добар резултат и поправи лични рекорд пласирао би се на Светско првенство у Дубаију у новембру.

„Немам никакву трему, изузетно сам подстакнут и изузетно ми је драго што се мој резултат побољшао. Самим тим, припреме које сам до сада одрадио и велики утицај мог тренера су довели до тога да се резултат побољша. Чим се поправио, имам већи подсрек и већу жељу да још јаче и напорније тренирам“

закључује репрезентативац Србије који се раније бавио стоним теснисом. Следеће године одржавају се Параолимпијске игре у Токију o којима Радишић и његов тренер још увек не размишљају, али се надају да могу остварити пласман кроз неко од такмичења у наредних годину дана.