Саобраћајни инспектор Општинске управе Чајетина и члан групе за надзор одржавања општинских путева и улица Горан Секулић за Златибор прес је потврдио да је целокупна путна мрежа на подручју општине Чајетина коју одржавају КЈП „Златибор“, ЈКП „Водовод“, као и приватници ангажовани за чишћење засеочких путева, проходна.

Упркос   снежним падавинама, ветру и ниским температурама ни на једном од 29 путних праваца у сеоским месним заједницама , за чије је зимско одржавање општина Чајетина расписала јавну набавку, као и на путевима који су у надлежности комуналних предузећа, није било обуставе саобраћаја. Тамо где извођачи нису успели сами да се изборе са наметима послате су машине за интервентну, што је био случај у селу Стубло.

„Прибојавали смо се ветра који је дувао у овим празничним данима, али наши извођачи су се са свим тим изборили. Ни на једном од тих праваца нисмо имали обуставу саобраћаја што је за похвалу. На тим правцима уговорена је повремена проходност. То значи да се на тим путевима врши уклањање снега и повремено подасипање“, каже саобраћајни инспектор Горан Секулић, и додаје: „Од механизације се користе трактори са дуплом вучом, а негде су уговорене и комбинирке. Путеви које одржава КЈП „Златибор“, ЈКП „Водовод“ су у режиму сталне и повремене проходности, где такође нисмо имали никаквих притужби, тако да је све било у најбољем реду“, додаје Секулић.

Секулић упозорава учеснике да буду опрезни у саобраћају, држе веће одстојање и обавезно користе прописану зимску опрему:

„Апелујем на возаче, да поштују ограничења брзине јер је зауставни пут у зимским условима четири пута дужи него у нормалним условима,  и да брзину прилагоде условима на путу. Возачима се саветује да ако планирају дужа путовања крену на време да не би дошли у ситуацију да буду нервозни и да журе и тако угрозе и себе и друге учеснике у саобраћају“, закључује Секулић.

Драгана Росић