Други дан фестивала „Деца међу нарцисима“ обележила је додела награда победницима ликовног конкурса , чему је претходило традиционално цртање на асфалту које је уприличено на платоу испред Дома културе. Након ових активности све учеснике организатори су почастили представом „Маша и медвед“.

Лепо време је дозволило да се малишани окупе на платоу испред Дома културе и на себи својствен начин покажу ликовно умеће и креативност. Било је ту различитих, маштивитих цртежа које су улепшали овај амбијент пред свечану доделу награда победницима овогодишњег ликовног конкурса.

Тај посао ни мало није био лак, с обзиром да је на адресу организатора ове године пристигло преко 200 радова, а награђено 22, каже ликовна уметница Анастасија Богдановић, која је донела одлуку о победницима.

Увек је тежак задатак да се издвоји најбољи дечији рад. Ценим њихову креативност и самостални однос  према раду. Инсистирам да они сами дођу до тог неког одговора без асистенције васпитача и родитеља. Мислим да сам успела да то некако издвојим, уствари, да наградим креативност“, истиче Анастасија Богдановић.

Награђени су малишани из ПУ „Радост“ Чајетина и готово свих издвојених одељења: Златибора, Мачката, Криве Реке, Сирогојна, Рожанства и Шљивовице, али и околних општина: Прибоја, Нове Вароши, Бајине Баште, Пријепоља, Сјенице и Ариља.

Шестогодишња Наташа Арсеновић из вртића „Невен“ Бајина Башта, како каже, очекивала је награду за рад на коме је, без ичије помоћи, нацртала себе, своју мацу и куцу. Њена васпитачица Младенка Стаменић каже да деца овог вртића редовно учествују на конкурсу. Изврши се селекција радова, најбољи се шаљу и, наравно, освајају награде. О самом фестивалу има само речи хвале:

„Овај фестивал је одличан. Што више оваквих манифестација, то је боље. Да сарађујемо и да се дружимо, и због деце и због нас“.

Амар Латовић из ПУ „Маслачак“ Сјеница, такође је очекивао награду. Своје радове су слали и његови другари, али је једино он, самостално нацртавши зеца, одушевио жири и заслужено се нашао на листи најбољих. Самоуверено истиче да је сада постао уметник.

Овом приликом уручене су захвалнице предшколским установама за учешће на  ликовном конкурсу, међу којима је и ПУ „Радост“ која сваке године несебично подржава ову манифестацију, кроз различите активности.

„Активности су и ове године веома разноврсне. Ми смо спроводили, са групама васпитача и деце, еколошке и рекреативне активности. Ишли смо у шетње, посећивали представе, цртали на асфалту. Планирана је посета Дино парку, у организацији Спортског центра, док ће млађе групе заједно са децом млађег школског узраста имати спортске активности у парку“, каже Милан Туцовић, педагог ПУ Радост“ Чајетина

Након поменутих активности све учеснике организатори су почастили представом „Маша и медвед“.

НАГРАЂЕНИ РАДОВИ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА

 1. МИЛИЦА МАРКОВИЋ, ПУ „РАДОСТ“ ЧАЈЕТИНА
 2. НИКОЛИНА РАЈОВИЋ, ПУ „РАДОСТ“ ЧАЈЕТИНА
 3. ФИЛИП ДАБИЋ, ПУ „РАДОСТ“ ЧАЈЕТИНА
 4. ЗОРАНА ВИРИЋ, ПУ „РАДОСТ“ ЧАЈЕТИНА
 5. ЕМИЛИЈА БУКВИЋ, ВРТИЋ „НАРЦИС“ ЗЛАТИБОР
 6. ИРИНА МАРЈАНОВИЋ, ВРТИЋ „НАРЦИС“ ЗЛАТИБОР
 7. ЕНА МУРИЋ, ВРТИЋ „НАРЦИС“ ЗЛАТИБОР
 8. ЕМИЛИЈА ЈЕРЕМИЋ, ВРТИЋ „НАРЦИС“ ЗЛАТИБОР
 9. ИВАНА ГУДУРИЋ, ВРТИЋ „ПЧЕЛИЦА“ МАЧКАТ

10.ДРАГА СТОЈАНОВИЋ, ВРТИЋ „ПЧЕЛИЦА“ МАЧКАТ

11.ВАСИЛИЈЕ ЦЕРОВИЋ, ВРТИЋ „МАСЛАЧАК“ КРИВА РЕКА

12.АНДРИЈАНА ОБРЕНОВИЋ, ВРТИЋ „ПАХУЉИЦА“ СИРОГОЈНО

13.СЛОБОДАН МИЛИНКОВИЋ, ВРТИЋ „ПАЧИЈА ШКОЛА“ РОЖАНСТВО

14.МИЛИЦА БОЖИЋ, ВРТИЋ „НЕВЕН“ ШЉИВОВИЦА

15.АМАР ЛАТОВИЋ, ПУ „МАСЛАЧАК“ СЈЕНИЦА

16.НАТАША АРСЕНОВИЋ, ПУ „НЕВЕН“ БАЈИНА БАШТА

17.НЕЈЛА КАСИРОВИЋ, ПУ „МИША ЦВИЈОВИЋ“ ПРИЈЕПОЉЕ

18.ТЕОДОРА ЖУНИЋ, ПУ „АРИЉЕ“ АРИЉЕ

19.ГРУПНИ РАД СТАРИЈЕ ГРУПЕ,  ПУ НОВА ВАРОШ

20.ТИЈАНА ЦУПАРА ПУ „НЕВЕН“ ПРИБОЈ

21.ЂУРЂА МАРИЧИЋ ПУ „ОЛГА ЈОВИЧЕВИЋ-РИТА“ ПОЖЕГА

22.СТЕФАН ВИТОРОВИЋ,  ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ  ОШ „ГОЈКО ДРУЛОВИЋ“ КОКИН БРОД

 

Захвалнице вртићима за учешће на ликовном конкурсу дечјег фестивала „Деца међу нарцисима“ добили су:

 1. ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „РАДОСТ“ ЧАЈЕТИНА
 2. ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „НЕВЕН“ БАЈИНА БАШТА
 3. ПРЕДШКОЛСЈА УСТАНОВА „АРИЉЕ“ АРИЉЕ
 4. ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „МИША ЦВИЈОВИЋ“ ПРИЈЕПОЉЕ
 5. ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „ПАША И НАТАША“ НОВА ВАРОШ“

6.ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „НЕВЕН“ ПРИБОЈ

7.ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „ОЛГА ЈОВИЧЕВИЋ-РИТА“ ПОЖЕГА

8.ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „МАСЛАЧАК“ СЈЕНИЦА

9.ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ ОШ „ГОЈКО ДРУЛОВИЋ“ КОКИН БРОД

Драгана Росић