Музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно, поред тога што чува архитектуру, дух и обичаје једног времена,  такође негује и народну радиност овог краја што је посебно занимљиво туристима који посећују  етно-село. Производи занатлија старих заната и мноштво других употребних предмета налазе се у продавници Музеја која је основана 1992 године.

Улазак у продавницу Музеја „Старо село“ у Сирогојну подсећа на улазак у неко старинско време о којем су причале наши дедови и баке. Овде миришу колачићи од шљиве, лековите златиборске траве, лучевина, упредена вуна саткана у старинске ћилимове и саџаде, бељена платна, печена глина… Све су то сачиниле вредне руке занатлија златиборског краја.

Сви традиционални пољопривредни производи које можете затећи у продавници су заштићени, напомиње Вида Павловић. Овде се могу наћи и купити  злакушка грнчарија у којој се, кажу, припрема најздравија и најукуснија храна; ту су и предмети од дрвета: кашике, варјаче, качице од познатих качара из  Рожанства, и плетени предмети од корпара из Сирогојна.  Заштини знак овог села, али и светски познати бренд – производи сирогојнских плетиља и везиља, такође плене пажњу посетилаца. Заступљени су и други производи  занатлија чију традицију негује Етно-село,  кроз њих чувајући душу Златибора.

Мирјана Ранковић Луковић