„У току је трећа фаза радова на изградњи „Голд гондоле“, кренуло се са подизањем 19 стубова од укупно 36 на траси гондоле дуге девет километара која ће бити најдужа такве врсте у свету”, рекла је за Глас западне Србије директорка ЈП ,,Голд гондола Златибор”, Бојана Божанић.

Она наводи да им временски услови за сада дозвољавају да се радови приведу крају према плану.

,,Ми смо радове започели у септембру, урађено је све у складу са предвиђеном динамиком. Остало је да се заврше још четири стуба, мало се ту одужило због инсталација које нису биле измештене онако како треба. У сваком случају, до краја ове календарске године, а можда и пре, биће завршено подизање свих 19 стубова,”, изјавила је Божанић.

Када је реч о наредним фазама, Божанић је навела да ће ти радови бити започети када буду добили грађевинске дозволе за последњих 17 стубова и међустаницу, као и то да су привели крају решавање имовинско – правних односа.

,,Имамо решења о уласку у посед за оне парцеле где је власник држалац, а држалац је неко од приватних или јавних предузећа и ту нема никаквих проблема. За следећу фазу која ће бити завршена, остало је само да добијемо једно решење о исправци решења за два стуба из Министарства финансија, које би требало да стигне наредних дана у општину Чајетина и тиме комплетирамо све везано за имовинско правне односе за ту фазу. Што се тиче међустанице, ту је ситуација нешто сложенија, али у сваком случају и ту је катастар већ завршио део својих активности уз одређене напоре”, рекла је Божанић.

Према њеним речима инвестиција за “Голд гондолу” вредна је 13 милиона евра, од чега је вредност опреме 9.950.000 евра, док су радови вредни око три милиона евра.

,,Финансијска средства која су опредељена за изградњу се поштују, остало нам је да исплатимо оне радове које до сада нисмо урадили. Наравно, они ће бити исплаћени када буду завршени. Чак и кредит који смо узели да би исплатили опрему брзо се враћа”, изјавила је Божанић.

ГЗС