У Туристичко – рекреативном центру Златибор, у новоотвореном Трк- кафеу одржано је кување по рецепту утицајних блогерки из Србије у циљу представљања својих специјалитета који ће касније бити уврштени у мени. 

Златиборски специјалитети чувени су и познати читавој Србији , што је још један од разлога да је многима ово омиљена планина. Посетиоци Златибора од сада ће имати прилику да посете једно место више које одише својом аутентичношћу због великог броја омиљених посластица посетилаца. Реч је о томе да су протеклог викенда Трк кафе посетиле инстаграм блогерке које своја умећа презентују на инстаграм платформи. Оне су за „Златибор прес“, између осталог, говориле  и о балансу у исхрани.

„Радим посао нутриционисте, као магистар исхране и суплементације, где правим планове исхране, саветујем  људе који имају неке здравствене проблеме.Правим неку здравију варијанту старијих рецепата нпр, сармице са зељем, киноом. У суштини за све те рецепте које волимо од баке тражимо здравије начине припреме“. рекла је Дајана Шврака Милутиновић.

Јасмина Коварбашић коју можемо посетити на профилу „Пратите ме за више рецепата“ каже да је добро што се на  профилима њених колегиница и њеном могу наћи различити рецепти за свачији укус, почев од тзв. лагане исхране па до гурманских специјалитета. Због тога и имају велики број пратилаца.

„Свака мајка која ради и има мало времена за припрему и спремање, а нема идеју самим тим ту сам ја. Овакав начин рада је стална интеракција са публиком, у мом случају то је преко тридесетпет хиљада људи“. рекла је Јасмина Коварбашић.

Женска екипа је много јача; само осам посто мушке популације прати програм везан за исхрану, јер су жене те које више воде рачуна о свом изгледу.“ надовезала се Дајана.

Оно у чему се ове четири блогерке слажу поред  припреме хране, јесте и то да овај начин рада сврставају као свој примарни посао, јер само презентовање публици захтева рад од шест до осам сати. По рецептима који су одабрали њихови фанови, а који су припремљени у Трк кафеу имале су прилику да нас увере у своја умећа.

Сања Глишовић