Виногради фамилије Роган простиру се на 14 хектара, на обронцима Опленца, у селу Липовац, где се вековима налазе виногради са беспрекорним квалитетом грожђа. Вина ове фамилије настала су у сопственом винограду Опленачког виногорја, где се већ вековима производе врхунска вина. Свесни да се добро вино прави у добром винограду, захвални су Мајци природи на благородној земљи, Сунцу на несебичности, а надморској висини на пркосу.

Драган Роган, власник винграда, презентовао је данас у ресторану средње Угоститељско туристичке школе Чајетина, на Златибору, своја вина, иначе чувена по квалитету, о чему говоре бројне награде освојене на међународним такмичењима. Њихово вино Шардоне, по оценама светских стручњака, а у категорији Шардонеа, на такмичењу у Француској, заузело је трећо место у свету. У Србији, у конкуренцији српских вина, Шардоне винарије Роган проглашено је за најбоље српско вино и добитник је златне медаље.

Када је у питању вино Шираз, прва његова дегустација била је данас на Златибору.

„Имам срећу да сам власник винограда на Богом датом месту, у Опленачкој регији, познатој по земљишту за врхунске винограде и врхунска вина“, са поносом истиче Драган Роган и додаје да се, сем награђеног Шардонеа, у његовом винограду производи и грожђе шираз, чије се истоимено црвено вино назива и Принцом црвених вина. Фамилија Роган поседује око 22.000 чокота шираза, а на по четири хектара протежу се чокоти карбонеа и шардонеа, и веома су поносни на то.