Штаб за ванредне ситуације општине Чајетина донео је препоруку да спортски тимови млађих селекција и узраста који немају такмичења прекину припреме и тренинге до даљњег. У саопштењу објављеном на општинском сајту у уторак 15. септембра наводи се следеће:

„На основу члана 29. став 1. тачка 10), члана 41. и 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама (“Службени гласник РС“ број 87/2018), и у складу са одредбама Кризног штаба Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Чајетина, на ванредној телефонској седници одржаној 14. септембра 2020. године у 9,00 часова , донео је следећу

П Р Е П О Р У К У
о хитним и превентивним мерама у циљу смањења ризика од ширења заразне болести COVID- 19 на територији општине Чајетина

Штаб за ванредне ситуације општине Чајетина је донео Препоруку којом се препоручују следеће мере:

1.    Препоручује се да спортске селекције и тимови млађег узраста које тренирају и припремају се, а не такмиче се и не учествују у лигашким такмичењима и турнирима, да током месеца септембра, до даљњег, односно до безбеднијих епидемиолошких услова, обуставе тренинге и припреме.
2.    Препоручене мере треба почети примењивати ОДМАХ са даном доношења Препоруке и треба их се придржавати све до отклањања ризика од ширења заразне болести COVID- 19 на територији општине Чајетина, односно до безбеднијих епидемиолошких услова.

Командант штаба
за ванредне ситуације општине Чајетина,
председник општине
Милан Стаматовић“