Премијера представе ,, ЧАРОБНО ДРВЦЕ“ Дечијег драмског студиа ,,Бистичак“ одржаће се у понедељак, 22. априла у 20 часова у Дому културе.

Представу је режирала и адаптирала БИЉАНА Здравковић, уметнички руководилац „Бистричка“. У представи играју:  ЛУКА Вирић, ТАМАРА Деспић, САРА Александрић,
ЈОВАНА Мишић, КАТАРИНА Бјелић, ТАЊА Шућуровић и НАЂА Радибратовић.

О овој представи, Биљана Здравковић каже:

„Ово је представа која је рађена према тексту „Дугоња, Трбоња и Видоња“. Иначе је играна у Народном позоришту, али је ово адаптација те адаптације. У њој има доста увежбане импровизације, како би овим младима била занимљивија за играње. У њој играју све девојке и један момак, да нам осветла образ, али то је тако лепо упаковано да стварно нема везе ко шта игра. Пуно тога сам им препустила јер сам имала поверења у њих . „

Иначе, ову групу младих „Бистричковаца“ пратимо још од млађег школског узраста, а сада су већ увелико средњошколци. О раду на овом тексту и својој улози Тамара Деспић је рекла:

Ово је бајка, права представа за децу, а одавно нисмо тако нешто радили. Мени лично се допада што сам добила улогу вештице. До сада нисам имала негативне улоге, напротив, па ми је то занимљиво, а надам се да ће бити и деци.“

Лука Вирић, једини дечак у представи, објашњава своју улогу: „Ја сам добио улогу једног сиромашног дечака Ива који има задатак да спасе свет од једне злобне вештице која је окупирала човечанство.  Ово је први пут да се срећем са оваквим начином рада јер ово није уобичајена представа. Она је прожета мноштвом бисера које је Биља бележила са наших проба и уметнула у представу“.

Јована Мишић  у представи игра једну од главних улога, лик Дугоње.

„Ово ми се јако свиђа јер ово није сувопарна представа. Има доста импровизације и на неки начин кроз то можемо да изразимо сами себе. Ја играм једног од тројице шумских разбојника који, заправо, и нису баш разбојници али се тако изјашњавају. Није ми представљало проблем да играм дечака. То ми се баш свидело„, прича Јована Мишић.

Да би све изгледало што лепше и бајковитије, на сцени ће бити доста разноврсних ефеката. И овога пута се сарадња са Народним позориштем показала драгоцена јер су „Бистричцима“ позајмили костиме, а за музику се постарао Миломир Богдановић.
Организатор овог културног дешавања је Спортски центар Чајетина.

УЛАЗ је БЕСПЛАТАН.

Мирјана Ранковић Луковић