Премијера филма  „Иза затворених врата 2“ нашег суграђанина Давида Колаковића заказана је за 23. април када ће, у Дому културе у Чајетини, публика имати прилику да поздрави скоро читаву екипу . Након две и по године рада на филму и великог интересовања које је код публике изазвано првим делом, екипа ове драме са примесом хорора се потрудила да оправда указано поверење.

Први златиборски хорор филм „Иза затворених врата“ аутора Давида Колаковића који је 2015. награђен Златном призмом на 10. фестивалу српске фантастике , добио је свој наставак, овога пута у виду дугометражног филма. Наставка можда не би било да интересовање публике, која је одгледала први део, није било велико.

Филм је, иначе, драма са примесама хорора која нас води кроз различите просторе, времена, па и димензије. У њему глуми 33 глумца аматера, углавном из чајетинске општине, и троје професионалних глумаца из ужичког Народног позоришта. У сат и четрдесетак минута филма стало је пуно тога што овој причи даје уверљивост, напетост, најразличитији спектар емоција, оригиналност пре свега, јер су иза и испред камере радили врло озбиљно и са самонаметнутим захтевима, ентузијасти.

Много опреме је било прављено ручно: кран,шине, радијални доли, стабилизатори камера, пецаљке… Када нису у кадру, протагонисти филма су радили све друго што је било потребно, учећи успут.

Филм има оригиналан сценарио, као и музику и песму која је његов  лајт мотив. Куриозитет филма је и то што су неки делови снимани, уз дозволу Војске Републике Србије, на аеродрому у Лађевцима .Много тога је у Колаковићевом филму што ће гледаоце оставити без даха, што ће их натерати да забораве да је филм аматерски. Али, у свему овоме главна је прича  која ће „Иза затворених врата“ пронаћи пут до њихових срца. Јер, све у њој је могуће, и све је то живот, што се могу уверити на премијери која је заказана за 23. април у Дому културе у Чајетини.

Мирјана Ранковић Луковић