Златиборско културно лето биће препуно различитих манифестација и културних дешавања, тако да ће грађани који не путују нигде на одмор као и гости Златибора уживати у квалитетном културном садржају.

Наредне седмице, тачније 18. јула у 20.00 часова на Краљевом тргу наступиће трубачки оркестар Игора Митрића, а 19. јула одржаће се Међународни фестивал фолклора.  

 

Пети скуп Буба клуба Србија одржаће се од 19. до 22. јула на локацији Ауто кампа на Златибору.

У организацији Буба клуба Србије, љубитељи Бубе из целог региона ће на Златибору боравити четири дана, од четвртка 19. јула до недеље 22. јула. За ова три дана очекује се посета великог броја љубитеља овог олдтајмера како из земље тако и из иностранства.

 

Концерт Николе Роквића заказан је за 20. јул у 20.00 часова на Краљевом тргу.

Овај познати естрадни уметник, до сада је издао три албума и учествовао на бројним фестивалима. На првом албуму су се нашле песме од којих су се издвојиле “Опрости мојој младости”, “Жељо моја”, “С ким си ме ноћас варала”, а са другог албума највећи успех је постигла песма “Ал’ нема нас”, затим следе песме “Ја нисам тај”, “Добар сам ти ја”. Након тога, на Гранд фестивалу отпевао је песму “Мед и слатко грожђе” за коју се сматра да је постигла највећи успех у његовој каријери. На трећем албуму објављује поп песме, које је публика временом прихватала, обзиром да је променио музички жанр, а песма “Нашао сам те” остварила је преко милион прегледа на Јутјуб каналу након три месеца.

 

Богат кутурни програм и овог лета припремила је и Специјална болница Чагота која већ већ другу деценију, у циклусу Култура, уметност, духовност, наука, здравље, организује запажене вечери са еминентним и компетентним гостима.

Летњи културни програм у Чиготи биће обогаћен кратким драмским формама (моно и дуодраме). Ова новина ће свакако употпунити Златиборско културно лето.

 

Програм за наредну седмицу:

Андреј Пиповић,19. јул: Сан смешног човека-монодрама
Последњу кратку причу Ф.М. Достојевског Сан смешног човека, драматизовао је, режирао и изводи Андреј Пиповић (играо је Светог Саву у серији Немањићи). Прича је о томе како је један самоубица пронашао смисао живота. Супервизор монодраме је Мирјана Карановић.

16 – 22.јул ФОРМАТ МАЛИ – Изложба у организацији Арт Центара лепих уметности, дизајна и заната Београд.